Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

30-11-2015

Pilsētas Adventes vainagā tika iedegta pirmā svece (VIDEO)


Advente ir Ziemassvētku gaidīšanas laiks, un daudzās mājās jau aizdegta pirmā svece. Par tradīciju ir kļuvusi visiem pilsētniekiem kopēja Adventes vainaga izrotāšana. Šogad tas atrodas Rīgas un  Cietokšņa ielu krustojumā. Par Ziemassvētku rotājumu sakrālo nozīmi mums pastāstīja Svētā Pētera ķēdēs Romas katoļu baznīcas dekāns Mihails Sivickis.

Skanot aplausiem, vainagā, ko izgatavoja uzņēmums „Labiekārtošana-D”, tika iedegta pirmā elektriskā svece.  Savukārt, Vienības laukumā uzņēmuma darbinieki montē jauno Rūķu namiņu. Tas atšķirsies ne tikai ar iekārtojumu iekšpusē, bet arī ar konstrukciju.

Galvenā pilsētas egle jau ir izrotāta. Tā tiks iedegta 4. decembrī plkst. 17:00. Vienības laukuma būs karuseļi, tirdziņš, notiks koncerts un būs slidotava. Tā ir divreiz lielāka nekā pagājušajā gadā, un ledus ir nevis sintētiskais, bet īstais, tas tiek sasaldēts ar saldēšanas iekārtu palīdzību.

Ledus biezums 5 cm, izmēri 20X30 metri, būs arī ģērbtuvju zona. Neatklāsim visus jaunā pilsētas svētku rotājuma noslēpumus. Tikai atgādinām, ka jau ir izsludināts konkurss par labāko skolas, biroja, pieguļošās teritorijas Ziemassvētku noformējumu. Pieteikumus dalībai konkursā var iesniegt līdz 11. decembrim, aizpildot anketu Daugavpils pilsētas domē. Komisija izvērtēs objektus no 18. decembra līdz 2016. gada 8. janvārim. Konkursa rezultāti tiks paziņoti 2016. gada 14. janvārī plkst. 14:00.       

 




Atpakaļ