Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

02-12-2015

Daugavpilī atzīmē Starptautisko invalīdu dienu


3. decembrī tiek atzīmēta Starptautiskā invalīdu diena . Pēc tradīcijas, tā ir diena, kad sabiedrība kārtējo reizi var izteikt savu cieņas pilno attieksmi pret cilvēkiem ar invaliditāti, parūpēties par viņiem , dot viņiem iespēju justies kā pilnvērtīgiem sabiedrības locekļiem. Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvalde kopīgi ar sadarbības partneriem, Latvijas Sarkanā krusta Daugavpils nodaļu un pilsētas kultūras iestādēm, sagatavojusi cilvēkiem ar invaliditāti virkni pasākumu.

2. decembrī, Starptautiskās invalīdu dienas priekšvakarā, Daugavpils invalīdu biedrības telpās Vienības ielā 4, no 10.00 līdz 13.00 Sarkanā krusta pārstāvji sniegs individuālas konsultācijas personām ar invaliditāti sirds veselības jautājumos .

3. decembrī, Starptautiskajā  invalīdu dienā, Sociālo lietu pārvaldes speciālisti veiks vairākas tikšanās dažādos pilsētas mikrorajonos ar mērķi sniegt personām ar invaliditāti svaigāku informāciju par jaunumiem Sociālo lietu pārvaldes klientu apkalpošanas uzlabošanā , konsultāciju sniegšana par mājaslapas www.soclp.lv iespējām klientiem, par iesniegumu iestādei iesniegšanas procesa elektronizāciju, par e-pakalpojumiem , kā arī par aktualitātēm sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu personām ar invaliditāti sniegšanā .Tikšanās notiks Daugavpils invalīdu biedrības telpās, Neredzīgo biedrības ciematā, Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas dienas centrā Liepājas ielā, 4, Dienas aprūpes centrā personām ar garīga rakstura traucējumiem Arhitektu, 21.

Pēc izveidojušās tradīcijas, 3. decembrī Starptautiskajā invalīdu dienā Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzeja un Latgales zoodārza ekspozīcijas personas ar invaliditāti (uzrādot apliecību) varēs apskatīt bez maksas.

7. decembrī klubā "Žēlsirdība" Ventspils ielā 20 no 17.00 līdz 18.30 Latvijas Sarkanā krusta Daugavpils nodaļas jauniešu organizācija rīkos pasākumu bērniem ar invaliditāti.

Starptautiskās invalīdu dienas pasākumi

2. decembris — 10.00 -13.00 Individuālas konsultācijas sirds veselību jautājumos personām ar invaliditāti (Daugavpils invalīdu biedrība, Vienības ielā 4)

3. decembrī — Informācijas tikšanās ar Sociālo lietu pārvaldes speciālistiem personām ar invaliditāti

  • 9.00 — Daugavpils invalīdu biedrībā, (Vienības ielā 4)
  • 11.00 — Neredzīgo biedrības ciematā
  • 13.00 — Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas dienas centrā (Liepājas 4)
  • 15.00 — Dienas aprūpes centrā personām ar garīga rakstura traucējumiem (Arhitektu ielā 21)

3. decembrī - Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzeja ( Rīgas ielā 8, no 10.00 līdz 18.00) un Latgales zoodārza ( Vienības ielā 27, no 10.00 līdz 18.00) apmeklēšana, uzrādot apliecības, personām ar invaliditāti bez maksas.

7. decembrī — 17.00 -18.30 - pasākums bērniem ar invaliditāti klubā "Žēlsirdība" ( Ventspils ielā 20)

 Informāciju sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes galv. speciālists starptautiskās sadarbības un sabiedrisko attiecību jautājumos Marina Gorkina.

 




Atpakaļ