Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

23-11-2015

Patriotiskajā spēlē uzvarēja komanda no Lielvārdes, Daugavpils – godalgoto komandu vidū (VIDEO)


20. novembrī Daugavpils cietoksnis uzņēma labākās Latvijas skolu komandas – patriotiskās spēles-rekonstrukcijas „Jaunie Rīgas sargi: atceries Lāčplēšus!” finālistes. Tiesības piedalīties finālā tika piešķirtas tām komandām, kuras pusfinālspēlēs, kas norisinājās 8 Latvijas pilsētās, ieguva maksimālo punktu skaitu. To vidū bija arī trīs Daugavpils komandas. Starpposmā Krievu vidusskola-licejs ieguva trešo vietu, 12. vidusskola – otro, bet uzvarēja J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas komanda. Jaunieši atzina, ka iegūt pirmo vietu nebija viegli, taču nonākt līdz uzvarai palīdzēja gribasspēks un karsta vēlēšanās sasniegt nospraustos mērķus.

Ar šādu noskaņojumu mūsu komanda piedalījās arī finālsacensībās. Visas komandas tiecās gūt uzvaru, un, iegūstot tiesības piedalīties finālā, skolēni pierādīja to, ka viņi visi ir pelnījuši balvas. Spēle ir veltīta Latvijas vēstures  notikumiem 1918.-1919. gadā un ietvēra dažādus uzdevumus: pirmās palīdzības sniegšana, šaušana, maskēšanās prasmes, kontrolpunktu atrašana kartē, fiziskā sagatavotība, skriešana, dažāda aprīkojuma izmantošana. Laiks šajā dienā bija apmācies un smidzināja lietus, taču tas nenomāca jauniešu cīņassparu. Piedalīšanās spēlē viņus norūdīja, papildināja viņu zināšanas, iemācīja izturību un nostiprināja viņu gribasspēku.

Patriotisko spēli organizē Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija, Nacionālie bruņotie spēki un biedrība MediaGids ar sponsoru un vietējo pašvaldību atbalstu. Novembrī Daugavpilī tika sarīkoti divi sacensību posmi, un to organizāciju Daugavpilī spēles iniciatori novērtēja ar 10 ballēm.

Sīvā cīņā, nedaudz atpaliekot no uzvarētājiem, trešo vietu ieguva Daugavpils poļu ģimnāzijas komanda (49,6 punkti), otro vietu ar 50 punktiem – komanda no Jelgavas, bet par spēles uzvarētajiem kļuva komanda no Lielvārdes (50,3 punkti). Balvas saņēma visi fināla dalībnieki, bet uzvarētāji dosies ekskursijā uz Stokholmu un iepazīsies ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku darbību.

 




Atpakaļ