Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

04-11-2015

Pilsētnieki apspriež ielu rekonstrukcijas un jauna tramvaja sliežu posma būvniecības projektus (VIDEO)


Jaunu ceļu būvniecība un jau esošo rekonstrukcija Daugavpils iedzīvotājiem ir viena no visaktuālākajām tēmām un, šķiet, vienīgā, kas neizraisa protestus vai lielu neapmierinātību. To apstiprina arī trīs projektu prezentācija, kas norisinājās pilsētas Domes konferenču zālē 3. novembrī sabiedriskās apspriešanas ietvaros. Piedāvāto materiālu izskatīšana notika ļoti aktīvi un kopumā pozitīvi. Tomēr pilsētnieku aktivitāte nebija visai liela: uz prezentāciju ieradās 52 iedzīvotāji, tai skaitā pašvaldības speciālisti un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji. Tostarp tieši no pilsētnieku viedokļa ir atkarīgs tas, kādi projekti tiks īstenoti. Kā pirmo tikšanās dalībnieki apsprieda Rīgas ielas rekonstrukcijas projektu posmā no Cietokšņa līdz Ģimnāzijas ielai. Šeit piedāvā organizēt vienvirziena transporta kustību, aprīkot stāvvietas abās ielas pusēs un paplašināt  ietvi, likvidējot vecās puķudobes, veidojot jaunas un iestādīt jaunus kokus.

Cits projekts ietver jauna tramvaja sliežu posma būvniecību Stropu ciematā. 3. tramvaja maršruta pagarināšana ir ērta pilsētniekiem un izdevīga uzņēmumam „Daugavpils satiksme”.

Cilvēkiem tas ļaus ātrāk nokļūt līdz Daugavpils Reģionālajai slimnīcai, kas ir īpaši aktuāli neredzīgo biedrības iedzīvotājiem, aizbraukt uz pilsētas centru un atiezties atpakaļ mājās, kas palielinās pasažieru plūsmu.

Saskaņā ar piedāvāto variantu jaunais tramvaja sliežu posms ies pa 18. novembra ielu līdz neredzīgo biedrības mikrorajonam, nogriezīsies uz Veselības ielu līdz slimnīcai un tad no tās pagriezīsies pa kreisi, šķērsos braucamo daļu un pievienosies jau esošajai tramvaja sliežu līnijai. Maršrutā, kura garums būs vairāk nekā divi kilometri, piedāvā ierīkot četras pieturas. Pašreizējais tramvaja sliežu posms tiks saglabāts, taču  izmantots tikai masu pasākumu norises laikā, lai pasažieri varētu nokļūt līdz Stropu estrādei.

Trešais projekts skar Viestura ielas rekonstrukciju posmā no 18. Novembra ielas līdz Kr.Valdemāra ielai. Darbus ir plānots veikt divos posmos: vispirms posmā no 18. Novembra ielas līdz Raiņa ielai, vēlāk no Raiņa ielas līdz Kr.Valdemāra ielai. Projekts paredz likvidēt ietvi pa sadalošo joslu un, sašaurinot šo joslu, paplašināt braucamo daļu, palielināt stāvvietu skaitu pie pilsētas poliklīnikas un izveidot atsevišķu  zonu no 18. novembra uz Viestura ielu.

Lai paplašinātu braucamo daļu posmā no Raiņa līdz Kr.Valdemāra ielai, projektā paredzēts likvidēt daļu no ietves gar mājām un vecos kokus, kuru šeit praktiski nav palicis. Rīgas ielas posma rekonstrukcijas un jauna tramvaja sliežu posma būvniecības projektu sabiedriskā apspriešana turpināsies līdz 12. novembrim, bet Viestura ielas posma rekonstrukcija – līdz 19. novembrim. Iepazīties ar projekta materiāliem un iesniegt savas atsauksmes pilsētnieki var pilsētas Domes Informācijas birojā (Kr.Valdemāra 1), kā arī Pilsētplanošanas un būvniecības departamentā (Raiņa 28).

 




Atpakaļ