Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

02-11-2015

Mārtiņš Virsis: „Saruna ar Daugavpils vadību bija atklāta un konstruktīva” (VIDEO)


Pagājušajā piektdienā, 30. oktobrī Daugavpili apmeklēja Latvijas vēstnieks Baltkrievijā Mārtiņš Virsis un Latvijas konsuls Vitebskā Uģis Skuja. Abi diplomāti stājās jaunajos amatos pavisam nesen: Uģis Skuja – septembrī, bet Mārtiņš Virsis – 5. oktobrī, tāpēc par savas vizītes mērķi viņi izvirzīja vēlmi tuvāk iepazīties ar sociāli ekonomisko situāciju pilsētā, apspriest turpmākās sadarbības iespējas. Pēc vēstnieka teiktā, attiecības starp abām valstīm attīstās dinamiski, kas liecina par abpusēji izdevīgas partnerības nostiprināšanas augsto potenciālu.

Pēdējo reizi Mārtiņš Virsis bija Daugavpilī 2002. gadā un atzina, ka pilsēta ir ievērojami mainījusies uz labo pusi. Baltkrievijā Daugavpilij ir četras sadraudzības pilsētas: Vitebska, Lida, Bobruiska un Braslava. Visciešākā sadarbība notiek kultūras jomā. Ar pašvaldības atbalstu pilsētā aktīvi darbojas Baltkrievu kultūras centrs. Abu valstu kolektīvi pastāvīgi piedalās vietējā, valsts un starptautiska mēroga pasākumos, kas norisinās gan Daugavpilī, gan Baltkrievijas pilsētās. Piedaloties oficiālām delegācijām, tiek rīkoti kopīgi uzņēmējdarbības vides, tūrisma, sadraudzības pilsētu sadarbības attīstības forumi.

Kā norādīja diplomāts, saruna ar pilsētas vadību bija ilga, atklāta un konstruktīva. Abas puses norādīja uz augšupejošu biznesa kontaktu attīstību. Pilsētā darbojas Latvijas – Baltkrievijas uzņēmums, mūsu tirgū ir plaši pārstāvētas baltkrievu preces, turklāt pastāv papildus iespējas aktīvi attīstīt ekonomisko saikni. Ir svarīgi palīdzēt uzņēmējiem atrast sadarbības partnerus un noteikt perspektīvākās uzņēmējdarbības nozares.

Sarunas gaitā bija apspriesti arī tādi jautājumi kā  dalība Eiropas savienības projektos, Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas īstenošana un jaunu tūrisma produktu radīšana.

 




Atpakaļ