Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

27-10-2015

Lielajā Stropu ezerā ielaisti līdaku mazuļi (VIDEO)


Lai uzlabotu ūdens vidi, saglabātu un papildinātu zivju resursus pilsētas ūdenskrātuvēs, šogad Daugavpils pašvaldība ar Zemkopības ministrijas Zivju fonda atbalstu realizēja vairākus projektus. Viens no tiem skar sabiedrības informēšanu par zivju resursu aizsardzību. Tā īstenošanai Lielā Stropu ezera krastā tika uzstādīti 7 informācijas stendi par licencētu makšķerēšanu, kā arī izdoti 150 informatīvie bukleti, kas tiek izsniegti tiem makšķerniekiem, kas iegādājas licenci. Cita projekta ietvaros  veikts pētījums par Mazā Stropu ezera zivju resursiem. Vēl viens projekts ir vērsts uz Lielā Stropu ezera zivju resursu papildināšanu. Ezerā  ielaisti 40 tūkstoši līdaku mazuļi.

Ir ievērojami uzlabojies materiāli tehniskais aprīkojums, kas ļauj pastāvīgi kontrolēt situāciju ezeros un cīnīties ar maluzvejniekiem. Regulārie reidi, kuros pašvaldības speciālisti dodas kopā ar policijas un vides dienesta darbiniekiem, ir nesuši vēlamos rezultātus.

Nenovērtējamu palīdzību sniedz iegādātās peldierīces, kvadracikls un it īpaši termokameras. Izmantojot aprīkojumu, reidu dalībnieki aizturēja divus maluzvejniekus,   sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli. Jebkādi nelikumīgas zvejas mēģinājumi tiek veiksmīgi novērsti.

Zivju resursu aizsardzībai tiek īstenots arī vēl viens projekts, kas paredz iegādāties speciālu sūkni dūņu atsūknēšanai no ūdenskrātuvju gultnes un motorizētu urbi. Ziemā ar to ledū  izurbs āliņģi, lai zivis nesmaktu. Zemkopības ministrijas Zivju fonds jau ir piešķīris līdzekļus aprīkojuma iegādei, pašlaik norit iepirkuma procedūra. Nākošā gada plānos ir ielaist ezerā arī zandarta mazuļus.

 




Atpakaļ