Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

26-10-2015

Daugavpilī notika rudens talka (VIDEO)


No 19. līdz 24. oktobrim Daugavpilī norisinājās tradicionālā rudens talka. Tajā piedalījās aptuveni 30 pilsētas iestādes. Šogad īpašu uzaicinājumu no Komunālās saimniecības pārvaldes piedalīties pilsētas sakopšanā saņēma izglītības iestādes. Organizatoriem par prieku atsaucās gan bērnudārzi, gan skolas. Saskaņas skolas audzēkņi piedalījās ne tikai sava skolas parka uzkopšanā. Viņi pievērsa  uzmanību kādas privātmājas pagalmam, kuru nevērīgie saimnieki ir pametuši novārtā.

10.vidusskolas skolēni uzkopa cietokšņa teritoriju. Objekta izvēle nebija nejauša. Skolas audzēkņi un pedagogu kolektīvs jau sen ir uzņēmušies atbildību par šo objektu.

Daļa skolēnu strādāja parkā, vāca nokritušās lapas, daļa uzkopa cietokšņa teritoriju, vāca atkritumus un zarus gar vaļņiem un attālākām vietām, kuras sētnieki ikdienā neuzkopj.

Daugavpils pilsētas domes darbinieki šogad sakopa Gubiščes ezera krastus, un šāda izvēle arī nebija nejauša. Šogad projekta ietvaros tika pabeigta tranzītielas A13 rekonstrukcija. Gar ielu pie ezera tika izveidota gājēju zona ar soliņiem, un par Dabas resursu fonda līdzekļiem tika labiekārtots ezera krasts. Tomēr darba šeit vēl ir daudz.

Talkas dalībnieki atbrīvoja ezera krastu no krūmiem un niedrēm gar ceļu, kas savieno 18.novembra ielu ar Ķīmiķu ciematu, vāca sadzīves atkritumus, automašīnu detaļas, celtniecības atkritumus.

Visaktīvākos talkas dalībniekus sagaida balvas – izglītojoša ekskursija uz poligonu „Cinīši”, kā arī dāvanas un suvenīri no firmas Clean R. Talkas rezultāti tiks apkopti 2. novembrī plkst. 15:00 Daugavpils pilsētas domes mazajā zālē.

 




Atpakaļ