Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

01-10-2015

Daugavpils ielās būvē un remontē kāpnes (VIDEO)


Kā zināms, pilsētas lielajā komunālajā saimniecībā ir arī ne tik lieli darbi. Vien reti kad izdodas rast laiku, lai savestu kārtībā šos sīkumus, jo tiem ne vienmēr pietiek naudas. Taču visbiežāk tie nosaka, vai pilsēta izskatās sakopta vai, gluži pretēji. Piemēram, kāpnes. Savulaik tās tika ierīkotas, lai pilsētniekiem būtu vieglāk nokāpt vai uzkāpt līdz mājām, pāriet pāri ceļam, šķērsot dambi. Taču, gadiem ejot, tās vai nu sabruka, vai arī radās nepieciešamība uzbūvēt jaunas tajās vietās, kur cilvēki ir ieminuši taciņas. Pilsētnieki lūdz, lai situācija tiktu uzlabota, un to, ka viņu vēlmes ir pamatotas, apstiprina arī Komunālās saimniecības pārvaldes speciālistu apsekošanas rezultāti. Šogad pašvaldība ir piešķīrusi līdzekļus jau esošo kāpņu remontam un jaunu  būvniecībai. Pašlaik celtniecības darbi tiek veikti pie mājām Butļerova ielā 8 un 10 Ķīmiķu mikrorajonā.

Pēc vietējo iedzīvotāju lūguma pie Gubiščes ezera Jaunbūvē jau ir uzceltas jaunas kāpnes.  Vēl vienas kāpnes burtiski no jauna tika uzbūvētas no trotuāra Vienības ielā līdz TEC-1. Tagad blakus tiek būvētas papildus kāpnes, ko varētu izmantot vecāki ar bērnu ratiņiem, velosipēdisti un invalīdi ratiņkrēslos.

Komunālās saimniecības darbinieki cer, ka tuvākajā nākotnē par Eiropas fondu līdzekļiem izdosies pielāgot pilsētniekiem – gan veseliem, gan ar invaliditāti – esošos tiltus.

Ar aizrādījumiem vai piedāvājumiem par kāpņu stāvokli kādā no mikrorajoniem, kā arī par nepieciešamību uzbūvēt papildus kāpnes pilsētnieki var vērsties Daugavpils pilsētas domes Komunālās saimniecības pārvaldē.

 




Atpakaļ