Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-09-2015

Daugavpils pašvaldība sveic seniorus Veco ļaužu dienā (VIDEO)


1. oktobrī tiek svinēta Starptautiskā veco ļaužu diena. 1990. gada 14. decembrī to ieviesa ANO Ģenerālā asambleja.  Šīs dienas priekšvakarā Latviešu kultūras centrā Daugavpils pilsētas pensionāru apvienība sadarbībā ar pilsētas Domi rīkoja atpūtas vakaru. Viesu vidū bija gan valsts, gan arī pašvaldības struktūru pārstāvji. Svinību vaininiekus svētkos apsveica Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis. Viņš īpaši uzsvēra veco ļaužu aktīvo dalību pilsētas dzīvē.

Pilsētas mērs informēja klātesošos par īstenotajiem projektiem, par Daugavpils tālākās attīstības plāniem, atbalstu ģimenēm ar bērniem un pensionāriem. Pilsētā ir aptuveni 26 500 pensionāru, vairāk nekā 20 000 no viņiem saņem vecuma pensiju. Ar pilsētas Domes pašreizējā sasaukuma deputātu lēmumu viņiem ir piešķirta bezmaksas braukšana pilsētas sabiedriskajā transportā sākot no 70 gadu vecuma. Pašvaldība apmaksā 4 dienu ārstēšanos Daugavpils reģionālās slimnīcas stacionārā. Senioriem tiek piedāvāts arī plašs sociālās palīdzības un pakalpojumu klāsts. Vecie ļaudis vienmēr izceļas ar apskaužamu enerģiju un aktivitāti: viņi darina rokdarbus, glezno, raksta dzeju un mūziku, dzied un dejo, dodas ceļojumos, palīdz viens otram un sociālajiem dienestiem bērnu un jaunatnes audzināšanā. Atpūtas vakara laikā nesenās ekskursijas dalībnieki, kuri apmeklēja  Lietuvas pilsētas Klaipēdu un Palangu,  organizēja konkursu par ievērojamākajām tūrisma vietām un labprāt dalījās savos iespaidos.

Arī turpmākajās dienās seniorus gaida dažādi svētku pasākumi. 30. septembrī plkst. 13:00 Sociālās aprūpes un rehabilitācijas dienas centrā Liepājas ielā 4 tiks rīkots pasākums par godu Starptautiskajai veco ļaužu dienai un centra 13. gadadienai. 1. oktobrī plkst. 10:00 Latgales Centrālā bibliotēka ielūdz uz tikšanos „Bibliotēka senioriem”. Viņiem pastāstīs par lielākās reģiona bibliotēkas vēsturi, tās piedāvātajām iespējām, dažādiem kursiem un mācību programmām. Atgādinām, ka apmeklētājiem visi bibliotēkas pakalpojumi ir pilnīgi bez maksas. Šajā pašā dienā, 1. oktobrī, plkst. 11:00 Dienas centrs organizē planšetdatoru lietotāju prasmju apgūšanas nodarbību, bet 15:00 Krievu kultūras centrs Kultūras pilī rīko svētku koncertu, kas veltīts jaunās radošās sezonas atklāšanai. 2.oktobrī Krievu nams aicina seniorus uz atvērto durvju dienu. Ievērojot tradīciju, Starptautiskajā veco ļaužu dienā senioriem būs iespēja bez maksas apmeklēt Latgales zoodārzu un pilsētas muzeju (uzrādot pensionāra apliecību). 1. oktobrī visi seniori varēs bez maksas izmantot pilsētas sabiedrisko transportu.

 




Atpakaļ