Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

25-09-2015

Daugavpili apmeklēja diplomāti no daudzām pasaules valstīm (VIDEO)


Tūristu autobusi policijas automašīnu pavadībā ir Daugavpilij neierasts skats. Tā ieradās 35 Latvijā akreditēti vēstnieki un viņu ģimenes locekļi. Brauciens uz reģioniem ir tradicionāls pasākums, ko diplomātiem rīko Latvijas Republikas Ārlietu ministrija. Šoreiz divu dienu vizītes programmā ir iekļauts arī Latvijas un Baltkrievijas pierobežas reģionu apmeklējums. Interese par to bija ļoti liela.

Iepazīšanās ar pilsētu sākās Daugavpils Universitātē, zinātņu prorektore Inese Kokina pastāstīja par iespējām, ko studentiem piedāvā lielākā valsts reģionālā universitāte. Viesi ne tikai iepazinās ar modernajām laboratorijām, bet arī atcerējās jaunības gadus un pusdienoja studentu ēdnīcā. Viesi apmeklēja arī pilsētas uzņēmumus. Viņi atzina, ka  bija interesanti uzzināt, kāpēc Eiropas uzņēmumi savu ražošanu izvieto tieši Daugavpilī. „Axon Cable” rūpnīcā diplomātiem paskaidroja, ka Daugavpils piesaista ar to, ka cilvēki šeit prot paveikt darbu, kam ir Eiropai atbilstoša kvalitāte, turklāt blakus atrodas plašais Krievijas tirgus. Delegācijas sastāvā bija arī Eiropas Komisijas pārstāvji, kas ar īpašu interesi sekoja Eiropas projektu realizācijai.

Diena Daugavpilī noslēdzās Marka Rotko Mākslas centrā. Ārzemju viesiem bija noorganizēta ekskursija. Viņu vidū bija gan tie diplomāti, kas jau daudzas reizes ir bijuši Daugavpilī, gan arī tie, kas tikai pirmo reizi sev atklāja Latgali. Viņi dalījās savos iespaidos.

25. septembrī ārvalstu diplomāti iepazīsies ar robežpunkta „Silene” darbu. Tālākajos ārvalstu misijas plānos ir tikšanās ar Braslavas pašvaldības pārstāvjiem.

Šādas vizītes tiek rīkotas, lai uzlabotu sadarbību tūrisma, kultūras, izglītības un uzņēmējdarbības jomā.





Atpakaļ