Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

03-09-2015

Savesti kārtībā vēl divu ezeru un Meļņičkas upes krasti (VIDEO)


Daugavpils pašvaldība turpina labiekārtot pilsētas upju un ezeru krastus. Pagājušajā gadā tika attīrīta Šūņupe, lielākais Meļņičkas upes posms no Ruģeļu ciemata līdz Nometņu ielai un Porohovkas ezers. Šonedēļ komisija, kuras sastāvā  bija Komunālās saimniecības pārvaldes speciālisti, pieņēma darbus, kas tika veikti vēl trīs objektos. Zemes un celtniecības darbus veica firma no Madonas – konkursa uzvarētāja. Esplanādes ūdenstilpnes attīrīšana bija vissarežģītākais uzdevums: teritorija bija liela un tik ļoti aizaugusi, ka pats ezeriņš praktiski nebija redzams. Nācās strādāt gan ar tehniku, gan ar rokām.

Šobrīd šis objekts ir sagatavots liela projekta realizācijai, kas ietvers multifunkcionāla parka izveidošanu ar aktīvās un pasīvās atpūtas zonu ierīkošanu bērniem un pieaugušajiem. Saskaņā ar speciālistu teikto, gada beigās šo teritoriju nevarēs atpazīt. Ievērojami ir izmainījusies arī Meļņičkas upes gultne. Posmā no Nometņu ielas līdz Daugavai upes gultne vietām ir nobruģēta ar laukakmeņiem. Šāda veida šķēršļi aizkavē ūdens plūsmu un novērš krastu izskalošanu. Tiks remontēts arī arkveida tilts. Tas tika uzbūvēts 1902. gadā no granīta akmeņiem un ķieģeļiem, lai upes ūdeņi varētu ieplūst Daugavā. Ceļš pa Nometņu ielu veda caur Gajoku uz vasaras nometnēm, kur tolaik bija izvietoti 4 Krievijas impērijas armijas kājnieku divīzijas pulki. Ir savests kārtībā arī neliels pilsētas teritorijā esošā Gubiščes ezera krasta posms. Zem ceļa seguma, izmantojot caurdures metodi, tika izbūvēta lietus ūdens kanalizācija, un tagad ir iespējams netraucēti izbūvēt gājēju celiņu gar ezera krastu.

Šī gada plānos ietilpst arī Šūņu ezera krasta attīrīšana Vecajā Forštatē un pludmales labiekārtošana. Darbu veikšana ir atkarīga no iepirkuma procedūras rezultātiem un, protams, laika apstākļiem.

 

 




Atpakaļ