Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

31-08-2015

Pašvaldības speciālisti izvērtē apstādījumu noformējuma konkursa pieteikumus (VIDEO)


18.augustā apstādījumu konkursa komisija ar Daugavpils pilsētas domes izpilddirektori Ingu Goldbergu priekšgalā sāka pieteikumu izskatīšanu un novērtēšanu. Šogad konkursa devīze “Daugavpils ir pilsēta, kas zied!”. Iespējams, tieši par godu Daugavpils 740.gadu jubilejai iedzīvotāji sarosījās, un konkursam pieteicās 55 pretendenti, kas pārspēja visas prognozes. Apstādījumi tiek vērtēti divās grupās: pirmajā – balkonu, lodžiju un terašu noformējums – pieteica 27 objektus; otrajā – puķudobju, ēkām pieguļošo teritoriju un pagalmu labiekārtojuma noformējums – pieteica 28 objektus. Pirmais, ko atzīmēja speciālisti, aug to iedzīvotāju skaits, kas vēlas padarīt pilsētu krāšņāku. Savukārt, viens no pašvaldības uzdevumiem ir iedzīvotāju piesaiste pilsētas vides labiekārtošanai.

Daudzi konkursa dalībnieki piedalās pirmo reizi, bet ir arī pieredzējuši – viņi ir gan uzvarētāju vidū, gan arī saņem speciālās vai veicināšanas balvas. Katru gadu šie cilvēki cenšas atšķirties ar ko īpašu, piemēram, pērn mājā Nometņu ielā izrotāja logus, bet Ruģeļu privātmājas pagalmā iekārtoja nojumi un citas pašdarinātas kompozīcijas.

Ar  baloniem un palmām savu pagalmu izrotāja vasarnīcu ciemata iedzīvotāja Silvija. Kokos ir iekarināti banāni, kokosrieksti un eksotiski dzīvnieki. Saimniece stāsta, ka viena palmu zara izveidošanai ir nepieciešamas 45 pudeles, materiālu ar prieku piegādā kaimiņi. Jaunie konkursa dalībnieki ir mājas iedzīvotāji Ventspils ielā, kas tā aizrāvās ar ziedu audzēšanu un stādīšanu, ka tagad plāno apstādīt arī pagalmu. Dalībnieku vidū ir tie, kas pieteica gan balkonu, gan dobi, kā rezultātā viņi ir atzīmēti abās kategorijās. Konkurence ir sīva, tāpēc komisijai būs jāpieņem sarežģīts lēmums. Novērtētas ir arī ieguldītās pūles, jo daudzdzīvokļu māju iemītniekiem pašiem jāaudzē, jāstāda, jāravē un jālaista, kas prasa daudz pūļu.

Vērtēšanas komisija iepazīstas ar paveikto līdz 31.augustam, rezultātus paziņos 4.septembrī plkst.14:00 Daugavpils pilsētas domē, kur arī notiks uzvarētāju apbalvošana. Balvu fonds ir 2 000 eiro.

 

 

 




Atpakaļ