Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

04-08-2015

Kā saņemt ES fondu finansējumu?


Atbildi uz šo jautājumu varēja saņemt Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras rīkotajā seminārā.

Atklājot to, Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis norādīja, ka pašvaldība izmanto dažādu Eiropas Savienības fondu līdzekļus, lai pilsētā radītu labvēlīgu biznesa vidi. Ziemeļu rūpniecības zonas rekonstrukcija ir reāls atbalsts bijušās ķīmiskās šķiedras rūpnīcas teritorijā strādājošajiem uzņēmumiem. Tā sekmē arī jaunu darba vietu radīšanu. Pašvaldība pašlaik gatavo projektu, kas paredz jaunas rūpniecības zonas radīšanu bijušā gaļas kombināta rajonā, kas arī nāks par labu biznesa attīstībai. A/s “Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca” un uzņēmumā “Ditton” realizētie projekti ir apliecinājums tam, ka Eiropas fondu līdzekļus ir iespējams sekmīgi izmantot ražošanas iekārtu atjaunošanai un  telpu rekonstrukcijai. Svarīgākais, lai īstenotu savu ieceri, ir laicīgi saņemt informāciju par pieejamajiem ES fondu atbalstiem.

Seminārā varēja uzzināt par finansējuma saņemšanas iespējām no ES struktūrfondiem 2014.-2020. gada plānošanas periodā, Ekonomikas ministrijas un valsts aģentūru sniegto atbalstu, kā arī par to, kur saņemt detalizētu informāciju par uzņēmējiem pieejamām programmām. Diskusijas laikā tika uzsvērts, ka pašlaik ir iespējams saņemt finansējumu pamatfondu atjaunošanai.

Lielais semināra apmeklētāju skaits pierāda, ka daugavpiliešiem ir daudz ideju, kuru īstenošanai viņi vēlas piesaistīt ES struktūrfondu līdzekļus

 

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ