Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-07-2015

Daugavpilī norisinās balkonu un pagalmu apstādījumu noformējuma konkurss (VIDEO)


9.jūlijā Daugavpils pilsētas dome izsludināja tradicionālo “Apstādījumu noformējumu konkursu”. Šogad konkursa devīze „Daugavpils ir pilsēta, kas zied!”. Konkursa mērķi un uzdevumi gadu gaitā paliek nemainīgi – izveidot spilgtu un pievilcīgu pilsētas vizuālo tēlu. Pieteikumus konkursam var iesniegt divās grupās: balkonu, lodžiju un terašu noformējums, kā arī puķu dobju, zālāju un pieguļošo teritoriju labiekārtojums. Konkursantu loku ierobežo tikai viņu pašu vēlēšanās un iespējas, taču, kā ir pierādījusi prakse daudzu gadu garumā, vērtēšanas komisijas locekļus –visbiežāk piesaista nevis pārlieka greznība un dārgu materiālu izmantošana, bet gan vienkāršība un kompozīciju autoru fantāzija un izdoma.

 

Pieteikumi par dalību konkursā tiek pieņemti Daugavpils pilsētas domes Informācijas birojā vai Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā sākot ar 23. jūliju līdz 17.augusta plkst. 18:00. Pieteikumus var iesniegt personīgi vai arī nosūtīt elektroniski, pielikumā pievienojot fotogrāfijas vai video. Aizpildot pieteikuma anketu obligāti ir jānorāda precīza adrese un kontakttālrunis. Pretējā gadījumā speciālistiem būs grūti atrast un novērtēt konkursam pieteikto objektu.

 

Šobrīd pilsētas domes Informācijas birojā ir saņemti 16 pieteikumi. To vidū ir daudzi jauni pretendenti, kas iepriekš vēl nav piedalījušies. Iespējams tāpēc 7 pieteikumi ir aizpildīti nepilnīgi vai kļūdaini. Pašvaldības speciālisti aicina konkursantus, īpaši jaunpienācējus, būt uzmanīgiem, aizpildot anketas.

 

Šogad konkurss norisinās vēlāk nekā parasti. Tas ir saistīts ar to, ka pirmajos vasaras mēnešos bija ziedēšanai nelabvēlīgi laika apstākļi.

Konkursa komisija, ko vadīs Daugavpils pilsētas domes izpilddirektore Inga Goldberga, novērtēs iesūtītos darbus no 18. līdz 31. augustam, bet uzvarētāju apbalvošana norisināsies Daugavpils pilsētas domē 14.septembrī plkst. 14:00. Kopējais 2015. gada konkursa balvu fonds sastāda 2000 eiro.




Atpakaļ