Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

28-07-2015

Tiek īstenota ūdenstilpju labiekārtošanas programma (VIDEO)


Īstenot Daugavpils ūdenstilpju labiekārtošanas programmu ir paredzēts vairāku gadu laikā. Šuņupe un Prohorovkas ezers jau ir savesti kārtībā, tagad tiek veikti darbi citos objektos. Tos apmeklēja pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis un pašvaldības speciālisti.

 Nākotnē Daugavas krastam ir jākļūst par vienu no skaistākajām un sakoptākajām vietām visā pilsētā. Šobrīd vienlaikus ar dīķeru rekonstrukcijas darbiem tiek atjaunota pludmale Daugavas krastā. Ir uzbērtas smiltis, uzstādītas ģērbtuves un tualete. Kā tika paziņots mēram, autostāvvieta tiks ierīkota pēc celtniecības darbu pabeigšanas. Ejot kājām, pludmalē var nokļūt caur arku Rīgas ielā. Izcirst krūmus un nopļaut zāli gar celiņu ir plānots jau šonedēļ.

Atpūtas vietas upes krastā ir iemīļojuši daudzi. Vēl viena šāda gleznaina vieta tiek ierīkota, iebraucot pilsētā no Rīgas puses.

Pilnā sparā rit arī Esplanādes ūdenstilpes labiekārtošanas darbi. Šobrīd tiek veikts pirmais etaps – tiek tīrīta ūdenstilpe, gan gultne, gan tās krasti. Mūsdienīgā tehnika bez grūtībām pārmaļ nocirstos krūmus skaidās.

Spriežot pēc projekta, šī vieta piesaistīs aktīvas atpūtas cienītājus. Skeitparks, smilšu pludmale uz pussalas, veloparks un pastaigu celiņš līdz pašam cietoksnim – tas viss veidos vienotu kompleksu, kur būs iespējams lieliski pavadīt laiku.

Ūdenstilpju labiekārtošanas programma tiks turpināta

Pašvaldība plāno labiekārtot arī Gubiščes ezera teritoriju, izveidot promenādes gar Daugavas krastu un Stropu ezeru. Šie vērienīgie projekti ir ieplānoti tuvākajā nākotnē.




Atpakaļ