Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

24-07-2015

Norit pēdējā kārta projektā “ Ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu attīstība Daugavpilī” (VIDEO)


Daugavas krastos notiek būvdarbi. Zem ūdens tiek liktas jaunas caurules. To veic ar modernas tehnikas palīdzību. Šo objektu apmeklēja Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis un pašvaldības uzņēmumu vadītāji.

Atgādinām, ka projekts “ Ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu attīstība Daugavpilī, 3. kārta” ir 25 milj. eiro apmērā un tas tiek realizēts jau ceturto gadu. Projektu finansē Kohēzijas fonds. Šobrīd notiek pēdējās kārtas darbi. Tieši šobrīd, kad upē ir zems ūdens līmenis, nomaina kanalizācijas kolektoru, kas savieno Grīvu ar Centru.

 

Apmēram 900 mājsaimniecību ieguva iespēju dzīvot civilizētos apstākļos. Projekta nosacījumi paredz, ka pieslēgšanās pie tīkliem, tā ir katra mājas īpašnieka rūpe. Bet daudzi to izmanto. Irēna Borisova pastāstīja Jānim Lāčplēsim un uzņēmuma “Daugavpils ūdens” vadītājam Sergejam Selickim, ka ir ļoti priecīga par iespēju saņemt šādus pakalpojumus.

Bet tikai katrs trešais slēdz līgumus par pieslēgšanos tīkliem. Kā pastāstīja vietējie iedzīvotāji, daudzi labāk ņem ūdeni no savām akām, grūti, toties bez maksas. Daļa nespēj apmaksās  izdevumus par pieslēgšanos. Vai pašvaldība var palīdzēt?

Septembrī šo projektu pabeigs. Tā mērķis ir ne tikai pilsētnieku dzīves kvalitātes paaugstināšana, bet arī vides aizsardzība.




Atpakaļ