Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

01-07-2015

Durvis vēris zinātkāres centrs „Zili brīnumi” (VIDEO)


 
1. jūlijā plkst. 11.00 Daugavpilī bijušā kinoteātra "Renesanse" telpās  atklāts bērnu zinātkāres centrs "Zili Brīnumi". Centru ar Daugavpils pilsētas domes līdzdalību un finansiālu atbalstu veido biedrība "V.I.U.C".

 

Centra atklāšanā piedalījās Daugavpils Domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis un izpilddirektore Inga Goldberga. Kopā ar centra veidotājiem tika pārgriezta zilā atklāšanas lente.

Iedzīvotāju interese bija milzīga un ne visus uzreiz centrs varēja uzņemt. Zinātkāres centrs sāks darbu ar 2. jūliju un strādās bez brīvdienām no plkst. 12.00- 18.00. Vairāk informācijas Facebook Zili brīnumi Daugavpils.

 

Zinātkāre ir ceļš uz zināšanām, bet zināšanas izskaidro brīnumus. Zinātkāres centrs "Zili Brīnumi" piedāvā uz zinātnes principiem balstītu interaktīvu ekspozīciju un iespējas pašiem izmēģināt dažādas tehnoloģijas un pārbaudīt dabas likumus. Centra apmeklējums būs interesants gan lieliem, gan maziem, bet īpaši tiek gaidīti bērnudārzu vecāko grupu un 1.-7. klašu audzēkņi.  Centrā tiks organizētas arī aizraujošas un izglītojošas nodarbības, demonstrējumi, bērnu nometnes. Būs iespēja organizēt bērnu jubilejas un citus pasākumus.

 

Šādi bērnu zinātnes centri darbojas gandrīz katrā valstī, un tiem ir nozīmīga loma ne vien šī brīža kontekstā, bet arī ilgtermiņā, domājot par sabiedrības un valsts nākotni, iedvesmojot nākamos zinātniekus un inženierus, kas spēs radīt inovatīvus produktus un pakalpojumus. Biedrībai "V.I.U.C." ir daudzu gadu pieredze šādu centru izveidē un uzturēšanā. "Zili Brīnumi" Daugavpilī ir ceturtais  izveidotais bērnu zinātnes centrs Latvijā. Šāds zinātnes centru tīkls ļauj apkopot spēkus, efektīvāk izmantot resursus un iesaistīties vērienīgāku projektu realizēšanā.

 

Centra veidotāji cer, ka "Zili Brīnumi" Daugavpilī kļūs ne vien par centru, kas pulcēs visus zinātkāros, radošos un pasauli iepazīt gribošos bērnus, bet kļūs arī par nozīmīgu starpnieku un sadarbības partneri starp dažādiem uzņēmumiem, mācību iestādēm un jauniešu organizācijām, lai kopīgiem spēkiem popularizētu zinātnes, tehnoloģiju un radošuma sasniegumus, veicinātu bērnu un jauniešu tehnisko jaunradi, iesaistīšanos jaunu un inovatīvu risinājumu radīšanā.

 

 

 

 

 




Atpakaļ