Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

26-06-2015

Sporta bāzē “Dzintariņš” notika festivāls URBASTYLE-2015 (VIDEO)


Ielu kultūras festivāls URBANSTYLE Daugavpilī notiek vairākus gadus pēc kārtas un jau ir kļuvis par tradicionālu pasākumu.  Parasti tas tika rīkots pilsētas Centrālajā parkā, taču šogad Daugavpils  Jaunatnes departaments pirmo reizi nolēma organizēt šo kultūras un sporta pasākumu sporta bāzē „Dzintariņš” Stropos. Tādējādi izdevās apvienot uzreiz divus pasākumus: festivālu un jaunās trases atklāšanu Stropu meža parkā, kas atrodas tieši blakus sporta bāzei „Dzintariņš”. Organizatori nekļūdījās. Pirmkārt, tāpēc ka dalībnieku skaits pieauga līdz 800 cilvēkiem: ieradās viesi no dažādām Latvijas pilsētām, kā arī no Lietuvas un Baltkrievijas. Salīdzinājumam, pagājušajā gadā dalībnieku skaits nepārsniedza sešus simtus. Otrkārt, ļoti paveicās ar laika apstākļiem.

Šoreiz galvenais uzsvars tika likts uz sporta sacensībām, tai skaitā ielu vingrošanu, strītbolu, longbordu un kājvolejbolu. Ar savām prasmēm un azartu sportisti rosināja vienaudžos vēlmi kļūt mērķtiecīgiem, enerģiskiem, stipriem un sportiskiem. Tam ir nepieciešams pavisam nedaudz: ir tikai jāgrib. Par repa lasīšanu, hiphopu un grafiti arī netika aizmirsts. Uz lielās skatuves notika koncerts: publika labprāt atkārtoja dejotāju ritmiskās kustības. Pēc ielu kultūras festivāla rīkotāju domām, nākošgad ir jāsaglabā akcents uz sportu: jaunajai trasei Stropos ir jākļūst par iemīļotu pilsētnieku un Daugavpils viesu aktīvās atpūtas vietu. Sporta bāze „Dzintariņš” pilnībā atbilst šim nolūkam. Vieta, kur rīkot festivāla kultūras programmu arī ir - jau ierastais pilsētas centrs.

25 komandas no Latvijas un Lietuvas piedalījās Daugavpils atklātā čempionāta strītbolā otrajā posmā. Uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji tika apbalvoti ar kausiem un medaļām, bet viņiem priekšā ir vēl trīs posmi. Finālspēles notiks septembrī Vienības laukumā.

 

 

 




Atpakaļ