Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

26-06-2015

Gidu apmācība ir veiksmīgi noslēgusies (VIDEO)


„Dubrovina parka, tā kultūrvēsturisko un piemiņas vietu vēsture” – šādu tēmu bija izvēlējusies Astrīda Skrinda, Daugavpils Universitātes zinātniskā žurnāla galvenā redaktore. Prakse, līdz ar teoriju, bija jauno gidu apmācības kursu noslēguma eksāmenu obligāta sastāvdaļa. Nodarbības tika uzsāktas aprīļa beigās un noritēja saskaņā ar pilsētas Domes saistošajiem noteikumiem  par tūristu gidu pakalpojumu sniegšanu Daugavpils pilsētā. Ekskursiju tēmas topošie gidi izvēlējās paši, daudzi spēja piedāvāt jaunu tūrisma produktu. Piemēram, Daugavpils Universitāte kā izglītības un zinātnes centrs. Vai Pilsēta N Leonīda Dobičina acīm ar tautas teātra „Iskateļ” aktieru piedalīšanos ekskursijā. Izglītojoša un garšīga bija iepazīšanās ar Mitrofanovu ģimeni – slavenajiem Dvinksas tirgotājiem, mecenātiem un sabiedriskajiem darbiniekiem. Ekskursanti tika cienāti ar barankām, kas ceptas pēc ģimenes receptes.

Kursos  apgūta Latvijas, Latgales un Daugavpils vēsture, runas māksla, psiholoģija, ekskursiju vadīšanas metodika, tūrisma industrijas pamati. Intensīvo nodarbību ritmu izturēja 28 cilvēki. Viņi visi mācās vai strādā dažādās sfērās, daži jau vada ekskursijas, piemēram, Evelīna Balode un Māris Grunskis, tomēr arī viņi atzīst, ka atklāja sev daudz ko jaunu.

Izlaiduma pasākumā visiem tika izsniegtas apliecības par kursu beigšanu ar tiesībām saņemt gida sertifikātu. Jau strādājošo un jauno gidu sertifikācija, tūrisma nozares sakārtošana un kvalitatīvu pakalpojumu sniegšana tūristiem – tie ir galvenie pašvaldības uzdevumi. Vicemērs Jānis Dukšinskis uzskata, ka tā nauda, ko pilsētas Dome piešķīra kursu organizēšanai, tika izmantota lietderīgi.

Tagad kursu beidzējiem atliek tikai iegūt kāroto gida sertifikātu, bet par to, ka viņu pakalpojumi būs pieprasīti, kursu organizatoriem šaubu nav. Jo viņi var vadīt ekskursijas latviešu, krievu, angļu, vācu un poļu valodā, kas jau ir raisījis tūrisma operatoru interesi.

 

 

 




Atpakaļ