Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

25-06-2015

Sporta trases atklāšana Daugavpilī kļuva par republikas nozīmes notikumu (VIDEO)


Sestdien, 20. jūnijā, Stropu meža parkā norisinājās jaunās sporta trases oficiālā atklāšanas ceremonija. Tā tika būvēta pateicoties Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstītajam projektam „Tūrisma un aktīvās atpūtas infrastruktūras attīstība Daugavpilī”. Projektu līdzfinansēja pilsētas pašvaldība un valsts, taču lielāko izdevumu daļu (aptuveni 70%) apmaksāja ERAF. Trases atklāšana izvērtās par īstiem svētkiem sportistiem un aktīvas atpūtas dabā cienītājiem. Daudzi to bija izmēģinājuši jau pirms svinīgās ceremonijas un neslēpa gūtos spilgtos iespaidus.

Trases atklāšanā piedalījās Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis, visi viņa vietnieki, mūsu  sportiste, pirmo Eiropas olimpisko spēļu bronzas ieguvēja, cīkstone Anastasija Grigorjeva, kā arī Latvijas Biatlona un Triatlona federāciju pārstāvju delegācija. Viņi atzīmēja augstos Daugavpils sportistu un treneru sasniegumus un izteica pārliecību, ka jaunā trase ļaus paplašināt teicamās sporta tradīcijas. Tai būs liela nozīme arī veselīga dzīvesveida popularizēšanā.

Daudz tika runāts arī par šautuves izbūvi biatlona trasei. Federācijas ir gatavas atbalstīt pašvaldības plānus.

Simbolisko lentīti pārgrieza pilsētas mērs  un firmas „Latgales ceļdaris”, kas būvēja objektu, vadītājs. Svētku braucienā piedalījās pilsētas vadība, viesi, sportisti, sporta skolu audzēkņi un pilsētnieki. Vasarā šeit var vizināties ar velosipēdiem, skrituļslidām, skriet, nodarboties ar nūjošanu vai vienkārši pastaigāties, bet ziemā – slēpot. Apgaismojums ļauj izmantot trasi cauru gadu arī diennakts tumšajā laikā. Ir ierīkoti arī atpūtas laukumi ar soliņiem un galdiņiem, automašīnu un velosipēdu stāvvietas. Zilajā kalnā var ieturēt atelpas brīdi, izbaudīt ārstniecisko gaisu un dabas krāšņumu skatu laukumā, kas masu pasākumu laikā var tikt viegli pārveidots par koncertlaukumu. Projekta ietvaros tika labiekārtotas arī Vaiņodes, Loģistikas un Priedaines ielas, kas ievērojami palielināja veloceliņu garumu pilsētā. Nākotnē sporta bāzes „Dzintariņš” teritorijā ir plānots atvērt velosipēdu un slēpju nomas punktus. Šāda iespēja uzņēmējiem tiks piedāvāta konkursa kārtībā.

 

 

 




Atpakaļ