Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

03-06-2015

Daugavpils mikrorajonos notiek svētku koncerti (VIDEO)


Svinības, kas veltītas Daugavpils 740. gadadienai, norisinās no 1. līdz 7. jūnijam. Visas nedēļas garumā pilsētā valda svētku atmosfēra, dažādās vietās, atklātos laukumos un iestādēs skan mūzika,  rīkotas izstādes, tikšanās un daudzi citi izglītojoši un izklaidējoši pasākumi. Programma ir tik piesātināta, ka gan bērni un pieaugušie, gan pilsētnieki un Daugavpils viesi atradīs sev sirdij tuvu un interesantu nodarbi. Ievērojot tradīciju, svētku dienas sākas pilsētas mikrorajonos un, kā vienmēr, pirmie māksliniekus uzņem Grīvas iedzīvotāji. Pilsētas svētku laikā koncertus mikrorajonos  rīko piekto gadu, taču aizvien ir tie, kas nekad tajos nav uzstājušies. Šodien iesācēju vidū bija arī Kultūras pils cirka studija „Jaunība” (vadītāji Marija un Jevgeņijs Čirkovi).

Publika silti uzņēma māksliniekus: dejoja un dziedāja līdzi pazīstamām dziesmām. Mūzikas skaņas bija dzirdamas visās nomalēs, tās aicināja pamest mājas, lai pievienotos svētku dalībniekiem. Ar katru minūti skatītāju kļuva arvien vairāk. Otrdien, 2. jūnijā, svētku koncerts pulcināja Jaunās Forštates mikrorajona iedzīvotājus. Skatītāji ar sajūsmu uzņēma vokālo ansambļu, deju grupu, pilsētas nacionālo kultūras centru kolektīvu uzstāšanos. Šogad  koncertā piedalās arī 16. vidusskola.

3. jūnija vakarā koncerts notiks Ruģeļos, bet 4. jūnijā – ķīmiķu mikrorajonā pie Kultūras pils. Šajā dienā Daugavpils iedzīvotājus un viesus aicina Daugavpils cietoksnis. 4. jūnijā, sākot no plkst. 22.00 līdz 5. jūnija 1.00, šeit pirmo reizi norisināsies „Mākslas nakts” pasākumi. Apmeklētājus gaida aizraujošs ceļojums vēstures un noslēpumainu pārvērtību pasaulē. Svētku programma ir nopublicēta pilsētas masu informācijas līdzekļos, izvietota reklāmas stendos ielās, bet ar pilnu pilsētas svētku programmu var iepazīties pilsētas Domes mājas lapā.

 

 

 




Atpakaļ