Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

02-06-2015

Daugavpils galvenajā pludmalē jau desmito gadu plīvo Zilais karogs (VIDEO)


Latvijas Vides izglītības fonds ir piešķīris kvalitātes sertifikātu Lielā Stropu ezera un „Stropu vilnis” pludmalēm. 1. jūnijā, piedaloties pilsētas vadībai un Fonda pārstāvim, notika Zilā karoga pacelšanas ceremonija. Kā norādīja Jānis Ulme, katrs pieteikums tiek stingri vērtēts, jo pludmalei ir jāatbilst 31 kritērijam četrās dažādās kategorijās.

Tiek ņemta vērā arī atpūtas infrastruktūra, pakalpojumi un drošība. Centrālā pilsētas pludmale atbilst visām prasībām, turklāt tās struktūru  pastāvīgi pilnveido:  uzstāda papildus elementus un piedāvā jaunus pakalpojumus. Bet šogad, Daugavpils jubilejas gadā, tiek atzīmēts pieticīgs, taču zīmīgs datums.

 

 

 

Svētku atmosfēru palīdzēja radīt meitenes no „Zumba Fitness” komandas. Pludmalei „Stropu vilnis” arī ir pilsētas pludmales statuss, tāpēc atpūsties šeit var pilnīgi bez maksas. Bet ir nepieciešams attīstīt tās infrastruktūru un piedāvāt atpūtniekiem lielāku pakalpojumu klāstu. Un šāda iespēja pastāv.

Zilā karoga piešķiršana apstiprina pludmales atbilstību galvenajiem kritērijiem: laba ūdens kvalitāte, iedzīvotāju informētība, glābšanas dienests un nepieciešamā infrastruktūra. Ir svarīgi, lai paši atpūtnieki ievērotu disciplīnu, neatstātu pēc sevis atkritumus un saudzētu pilsētas īpašumu.




Atpakaļ