Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

30-04-2015

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas svinības Daugavpilī (VIDEO)


Latvijas  Republikas Neatkarības atjaunošanas  svinības  sākās Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā ar akciju „Daugavpils + 25”. Visi muzeja apmeklētāji tika aicināti atspoguļot mūsu pilsētas nākotnes vīziju zīmējumos vai esejās. Akcijas moto „Mana Daugavpils pēc 25 gadiem”. Visi apmeklētāju darbi būs saglabāti muzeja krājumā nākamajām paaudzēm.
Muzejā atklāja  arī izstādi, kura veltīta Neatkarības atjaunošanai.  Apmeklētāji var ielūkoties muzeja krājuma fotogrāfijās, kas vēsta par Daugavpils nozīmīgākajiem un interesantākajiem notikumiem pēc valsts neatkarības atjaunošanas 25 gadu garumā: no 1990. līdz 2015. gadam. Izstāde apskatāma līdz 18. maijam.
4. maijā daugavpiliešus un pilsētas viesus gaida plaša svētku programma.
4. maijā plkst. 14.00 kinoteātri „Renesanse” rādīs dokumentālo filmu „Pelikāns tuksnesī” Kino ir vēstījums par valsti valstī, Latgali, kas iezīmē Eiropas Savienības tālāko austrumu robežu. Filma vienlaikus ir tādas zemes portrets, kuru veido cilvēki, dzīves garīgais un fiziskais ekstrēmisms un gluži kristīga augšāmcelšanās. Režisors: Viesturs Kairišs.
Bet plkst. 16.00 Vienības laukumā notiks Daugavpils skolu koru un deju kolektīvu koncerts „Manā sirdī”.  Gatavojoties XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, Daugavpils skolu kori, vokālie ansambļi, folkloras kopas un dejotāji aicina iepazīties ar dziesmu svētku repertuāru.
Plkst. 17.30 Vienības laukumā  koncertā „Baltā dziesma Latvijai” uzstāsies Profesionālais pūšamo instrumentu orķestris „Daugava”, soliste Irēna Ancāne.

 

 

 




Atpakaļ