Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

24-04-2015

Atpūtas un izklaides iespējas nedēļas nogalē Daugavpilī


Nedēļas nogalē Daugavpilī var apmeklēt virkni izstāžu, ko piedāvā Marka Rotko māklsas centrs, Novadpētniecības un mākslas muzejs, Latgales centrālā bibliotēka. Daugavpils cietoksnī var ļauties nesteidzīgām pastaigām. Ir iespēja apmeklēt daudzus sporta pasākumus, atpūsties un sportot Olimpiskajā centrā un slidot Ledus hallē. Dabas mīļotāji var doties uz Zooloģisko dārzu.

25. aprīlī TLMS "Klūga"
(Patveresmes iela 2)

Plkst.10.00-13.00 Mākslas dienu ietvaros

Atvērto durvju diena Tautas lietišķās mākslas studijā „Klūga”. Ieeja brīva

25. aprīlī Staņislava Broka

Daugavpils Mūzikas vidusskolas koncertzāle (Kandavas iela 2A)

13.00 XIV Dienvidlatgales reģiona MS koru festivāls – koncerts.

Ieeja brīva

Rotko mākslas centrā:

 24. aprīlī apritēja 2 gadi kopš Daugavpilī tika atklāts Marka Rotko mākslas centrs. Šajos svētkos Marka Rotko mākslas centrs saviem apmeklētājiem ir sagatavojis „kosmiskas” dāvanas un pārsteigumus.

Rotko mākslas centra 2. dzimšanas dienā  atklāta poļu mākslinieku Karola Karvovska, Pšemislava Karvovska un Romana Boravska izstāde „Haoss – Kosmoss – Labirints”, ikgadējā Latgales reģiona mākslinieku mākslas dienu izstāde, kuras vienojošā tēma šoreiz ir “Klaunāde”, ka arī  Amerikas Latviešu mākslinieka Sigurda Vīdzirkstes glezniecības un grafikas darbu izstāde „Melnā saule - Sigurds Vīdzirkste – Ņujorkas avangardists”, Valdas Mežbārdes glezniecības darbu personālizstāde “Krasts”, keramiķes Eleonoras Pastares personālizstāde “Vakara meditācijas” un fotoizstāde „Vižikovskis un citi – poļu ieguldījums fotogrāfijas attīstībā Latvijā”.

Latgales centrālā bibliotēkā:

Latgales Centrālajā bibliotēkā  atklātas divas fotoizstādes - "Logs uz neredzamo/neredzīgo pasauli" un "Latgales bibliotekārs - radošuma avots".

Jau otro gadu pēc kārtas Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) iekļaujas Vācu kultūras pavasara pilsētas pasākumu programmā. No 13. līdz 30. aprīlim LCB lasītāju apkalpošanas nodaļās visiem interesentiem būs iespēja apskatīt trīs literatūras izstādes, kas veltītas vācu valodai un kultūrai.  

Mākslas dienu ietvaros: no 1. aprīļa Latgales Centrālās bibliotēkas Periodikas lasītavā ir apskatāma Daugavpils 3. vidusskolas skolēnu vizuālās mākslas darbu izstāde “Skaistuma svētki”. Izstāde notiek Mākslas dienu ietvaros un tiek rīkota sadarbībā ar Daugavpils 3. vidusskolas vizuālās mākslas skolotāju Daigu Vasiļjevu.

Sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldi no 15. līdz 30. aprīlim Latgales Centrālās bibliotēkas Lasītavā būs apskatāma 5.-9. klašu skolēnu mājturības un tehnoloģiju olimpiādes darbu izstāde “Paliktņi”.

 

 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā:

 

26. aprīlī Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā plkst.

13.00 Ģimenes diena. Īpašās ieejas biļetes var iegādāties muzeja kasē.

Šoreiz mazos un lielos muzeja draugus sagaida aizraujošs ceļojums uz Vāciju, kura laikā varēs tuvāk iepazīt šīs zemes kultūru un uzspēlēt jautras spēles, ko mazajiem daugavpiliešiem iemācīs jaunieši no Vācijas.

Vācu kultūras pavasara ietvaros muzejā notiks interesants un sirsnīgs pasākums mazajiem un lielajiem, kura laikā ikviens varēs atgriezties bērnībā, iesaistoties jautrās spēlēs un rotaļās un nodziedot dziesmiņas kopā ar Daugavpils Valsts ģimnāzijas skolēniem un brīvprātīgajiem jauniešiem no Vācijas. Tā ir lieliska iespēja ne vien jautri pavadīt laiku kopā ar ģimeni, bet arī spēles formā gūt papildus zināšanas par vācu valodu un kultūru.

Ieejas biļete: EUR 1,42 visai ģimenei neatkarīgi no cilvēku skaita. Cenā iekļauts pasākuma apmeklējums un muzeja vēstures ekspozīciju apskate. Esiet laipni aicināti!

Darbojas visas pastāvīgās ekspozīcijas.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā skatāma arī izstāde „Rīgas mākslas porcelāns (1925-1940) Pētera Avena krājumā” .

Pazīstamais kolekcionārs Pēteris Avens apzinās un novērtē savu latvisko izcelsmi, viņa mērķis ir ne tikai savākt mākslinieciski augstvērtīgu Rīgas mākslas porcelāna kolekciju, bet arī glabāt un eksponēt to zemē, kur radīti šie mākslas darbi. Tā ir unikāla kolekcija, kas augstu vērtēta arī ārpus Latvijas.

Interesantiem ir iespēja viesoties arī Māla mākslas centrā, apskatīt centrā izvietotos darbus un izbaudīt podnieku piedāvātās aktivitātes.

Mākslas dienu ietvaros izstāde "Bestiārijs".

Daugavpilī Mākslas dienas šoreiz tiek uzsāktas ar izstādes „Bestiārijs” atklāšanu. Kā norāda paši izstādes veidotāji: „Šeit varēs aplūkot vairāk vai mazāk reālistiskas, kā arī mākslinieku fantāzijā radītas mistiskas dzīvās būtnes, kas atveidotas dažādās tehnikās.

Bibliotēkas darba laiks sestdienās 10.00-17.00, svētdiena ir brīvdiena

Muzeja darba laiks sestdienās 10.00-18.00, svētdienās 10.00-16.00.

Māla mākslas centra darba laiks sestdienās 12.00-18.00, svētdienās 12.00-16.00

Marka Rotko mākslas centra darba laiks sestdienās 11.00-19.00, svētdienās 11.00-17.00.

Latgales zoodārza darba laiks ir no 10.00- 18.00.

Masu slidošanas iespējas Ledus hallē:

Sestdiena:  12:45, 18:45, 20:00 (ar nūju)
Svētdiena:  11:15, 18:45, 20:00 (ar nūju)

Sporta pasākumi:

25. aprīlī Daugavpils olimpiskais centrs, Stadiona iela 1,09:00 VII Starptautiskais Daugavpils pilsētas veterānu (senioru) F.Vilcāna piemiņas kauss volejbolā sievietēm un vīriešiem.

DBJSS, Kandavas 17a, 10:00 V.Maizeļa starptautiskais volejbola turnīrs.

26. aprīlī Stadions "Celtnieks", Jelgavas 7, 12:00 Daugavpils tūre vieglatlētikā 3.kārta

 

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ