Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

17-04-2015

Atpūtas un izklaides iespējas nedēļas nogalē Daugavpilī


Nedēļas nogalē Daugavpilī var apmeklēt virkni izstāžu, ko piedāvā Marka Rotko māklsas centrs, Novadpētniecības un mākslas muzejs, Latgales centrālā bibliotēka. Daugavpils cietoksnī var ļauties nesteidzīgām pastaigām. Ir iespēja apmeklēt daudzus sporta pasākumus, atpūsties un sportot Olimpiskajā centrā un slidot Ledus hallē. Dabas mīļotāji var doties uz Zooloģisko dārzu.

18.  aprīlī plkst 10.00 XVIII starptautiskais Sporta deju festivāls „Daugavpils kauss 2015” sadarbībā ar LSDF.

 18. aprīlī Daugavpils Kultūras pils Lielā zāle plkst. 11.00  YAMAHA mūzikas skolas dzimšanas dienas koncerts

19.  aprīlī Latviešu kultūras centrā plkst 18.00 SPORTA UN BALLES DEJU KOLEKTĪVA SIKSPĀRNIS KONCERTS.

Baltkrievu kultūras centrs (Smilšu iela 92, 305. kab.)

13.00 Mākslas dienas: Baltkrievu “vicinankas” izstādes atklāšana. Radošās darbnīcas bērniem

Rotko mākslas centrā:

Marka Rotko mākslas centrs gatavojas 2 gadu svinībām, tāpēc tiek strādāts pie jaunām izstādēm, kuras atvērs 24. aprīlī. Centrā ir apskatāmas visas pastāvīgās ekspozīcijas.

Latgales centrālā bibliotēkā:

Jau otro gadu pēc kārtas Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) iekļaujas Vācu kultūras pavasara pilsētas pasākumu programmā. No 13. līdz 30. aprīlim LCB lasītāju apkalpošanas nodaļās visiem interesentiem būs iespēja apskatīt trīs literatūras izstādes, kas veltītas vācu valodai un kultūrai.  

Mākslas dienu ietvaros: no 1. aprīļa Latgales Centrālās bibliotēkas Periodikas lasītavā ir apskatāma Daugavpils 3. vidusskolas skolēnu vizuālās mākslas darbu izstāde “Skaistuma svētki”. Izstāde notiek Mākslas dienu ietvaros un tiek rīkota sadarbībā ar Daugavpils 3. vidusskolas vizuālās mākslas skolotāju Daigu Vasiļjevu.

Sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldi no 15. līdz 30. aprīlim Latgales Centrālās bibliotēkas Lasītavā būs apskatāma 5.-9. klašu skolēnu mājturības un tehnoloģiju olimpiādes darbu izstāde “Paliktņi”.

 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā:

 

 

Darbojas visas pastāvīgās ekspozīcijas.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā skatāma arī izstāde „Rīgas mākslas porcelāns (1925-1940) Pētera Avena krājumā” .

Pazīstamais kolekcionārs Pēteris Avens apzinās un novērtē savu latvisko izcelsmi, viņa mērķis ir ne tikai savākt mākslinieciski augstvērtīgu Rīgas mākslas porcelāna kolekciju, bet arī glabāt un eksponēt to zemē, kur radīti šie mākslas darbi. Tā ir unikāla kolekcija, kas augstu vērtēta arī ārpus Latvijas.

Interesantiem ir iespēja viesoties arī Māla mākslas centrā, apskatīt centrā izvietotos darbus un izbaudīt podnieku piedāvātās aktivitātes.

Mākslas dienu iestvaros izstāde "Bestiārijs".

Daugavpilī Mākslas dienas šoreiz tiek uzsāktas ar izstādes „Bestiārijs” atklāšanu. Kā norāda paši izstādes veidotāji: „Šeit varēs aplūkot vairāk vai mazāk reālistiskas, kā arī mākslinieku fantāzijā radītas mistiskas dzīvās būtnes, kas atveidotas dažādās tehnikās.

Mākslas dienu ietvaros

  1. aprīlī plkst 15.00 Malkas cepļu kurināšana un izņemšana DMMC pagalmā. Ieeja brīva

Bibliotēkas darba laiks sestdienās 10.00-17.00, svētdiena ir brīvdiena

Muzeja darba laiks sestdienās 10.00-18.00, svētdienās 10.00-16.00.

Māla mākslas centra darba laiks sestdienās 12.00-18.00, svētdienās 12.00-16.00

Marka Rotko mākslas centra darba laiks sestdienās 11.00-19.00, svētdienās 11.00-17.00.

Latgales zoodārza darba laiks ir no 10.00- 18.00.

Masu slidošanas iespējas Ledus hallē:

Sestdiena:  17:30, 18:45 (ar nūju)
Svētdiena:  11:15, 18:30

Sporta pasākumi:

Daugavpilī sākas 5. Eiropas Shotokan karatē  čempionāts.

Eiropas Shotokan karatē čempionāts Daugavpilī norisināsies pirmo reizi un tās kļūs par vienām no visu laiku vērienīgākajām sporta sacensībām pilsētā. Tiek plānots, ka tajās piedalīsies vairāk nekā 900 karatistu no 29 valstīm. Divu dienu laikā par uzvarām kata, kumite, komandu kata un kumite sacensībās cīnīsies visdažādāko vecuma grupu pārstāvji. Jaunākajās grupās dalībnieku vecums sasniegs astoņus gadus, bet vecākajiem dalībniekiem būs 55 gadi. Vienlaicīgi šis Eiropas čempionāts būs arī 5. SKDUN Eiropas kauss, kas atšķirās no Eiropas čempionāta ar sportistu meistarības līmeni.

18. aprīlī Daugavpils Olimpiskajā centrā no plkst. 9.00 V SKDUN Eiropas Shotokan karatē  čempionāts un V SKDUN Kohai Eiropas kauss, čempionāta svinīgā atklāšana plkst. 14.00.

18. aprīlī Daugavpils kauss futbolā stadionā „Esplanāde”, Daugavpils atklātais čempionāts hokejā Ledus hallē, futbola sacensības būs arī stadionā „Celtnieks”.

19. aprīlī Olimpiskajā centrā no plkst. 9.00 V SKDUN Eiropas Shotokan karatē  čempionāts un V SKDUN Kohai Eiropas kauss.

Turpinās Daugavpils atklātais čempionāts hokejā Ledus hallē. Notiks futbola sacensības stadionā „Esplanāde”.

 

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ