Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

16-04-2015

Ministru Kabinets atbalstīja Latgales pašvaldību iniciatīvu (VIDEO)


Valdība  atbalstīja rīcības plānu Latgales reģiona izaugsmei 2015.-2017.gadam, un lielākais finansējums paredzēts degradēto teritoriju revitalizācijai.
Kopumā degradēto teritoriju Latgales plānošanas reģiona pašvaldībās atjaunošanai paredzēti 52,24 miljoni eiro no Eiropas Reģionālās attīstības fonda  finansējuma.
Ieguldījumu rezultātā plānots izveidot 818 jaunas darbavietas, kā arī piesaistīt privātās investīcijas 52,18 miljonu eiro apmērā. Degradēto teritoriju apmērs samazinātos par 124,6 hektāriem.
Valdība atbalstīja Daugavpils Domes un citu pašvaldību  iniciatīvu izveidot Latgalē īpašas ekonomiskās  zonas ar nodokļu atvieglojumiem.  Ienākuma  nodokli  varētu samazināt līdz pat 80%. Daugavpilī, piemēram, beidzas Ziemeļu rūpniecības zonas infrastruktūras modernizācijas   pirmais etaps.  Tiek izbūvētas  visas komunikācijas. Pašvaldība  gatava piedāvāt šeit vietas investoriem , lai izvietotu ražotnes. Biznesa parks būs arī Pievadķēžu rūpnīcas teritorijā. Šeit ir iespēja izveidot  jebkura profila uzņēmumu. Nodokļu atvieglojumi palīdzēs piesaistīt investorus.
Latgales plānošanas reģiona pārstāvji uzsver, ka tas ir tikai pirmais solis reģiona attīstībā.  Satiksmes Ministrija 40 milj. eiro iztērēs ceļu remontiem, Labklājības Ministrija gatava investēt dažus miljonus, lai cīnītos ar bezdarbu  un izveidotu subsidētas darbavietas.   Jaunu darbavietu izveidošanai  ir jākļūst par visu  struktūru prioritāti.

 

 

 




Atpakaļ