Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

24-03-2015

Sākumā bija ola. Balta ola…


21.martā sākās pavasaris, un jau drīz ziemas balto krāsu dabā pamazām nomainīs spilgtāki toņi – zāles un lapu zaļais, saules un pieneņu dzeltenais, krokusu un vizbulīšu zilais. Lai tuvinātu krāsainākas dienas un iepriecinātu pilsētniekus un Daugavpils viesus, Daugavpils vispārizglītojošo skolu skolēni piedalās Lieldienu akcijā-konkursā „Košākā Lieldienu ola”.

Jau pagājušajā gadā nelielu Rīgas ielas posmu Lieldienās rotāja Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” audzēkņu apgleznotās olas, kas radīja svētku noskaņu un patika pilsētniekiem. Ideja par plašāka dalībnieku loka iesaistīšanu krāsainu olu tapšanā šogad radās pilsētas galvenajam māksliniekam Jurim Punduram un Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” direktorei Ingunai Kokinai un to atbalstīja Daugavpils pilsētas dome, savukārt Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde vērsās pie vispārizglītojošām skolām ar aicinājumu radīt „Skaistāko Lieldienu olu”. Akcijas 1.kārtā 4.-12.klašu skolēni iesniedza 88 skices, no kurām pilsētas vizuālās mākslas skolotāji kopā ar Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” pasniedzējiem un audzēkņiem izvēlējās 20 oriģinālākos darbus.

24.martā plkst.9.00 kinoteātrī „Renesanse” (arī simboliski, jo Lieldienas saistās ar atdzimšanu) savu skolotāju vadībā 14 skolu 75 jaunie mākslinieki uzsāka akcijas 2.kārtu – olu  apgleznošanu Rīgas ielas Lieldienu noformējumam. Katras skolas komanda izvēlējās lielāku vai mazāku olu un krāsoja to saskaņā ar izstrādāto skici.

Kā atzina skolotājas, akcijā gan pašas, gan bērni iesaistījās ar prieku un interesi. Skolēni ļoti nopietni un atbildīgi uztvēra piedāvāto iespēja radīt kaut ko tik neierastu. Strādājot pie olu izkrāsošanas, jaunie mākslinieki bija gan satraukti, gan laimīgi, ka viņu veikums būs apskatāms simtiem un pat tūkstošiem cilvēku. Tika rūpīgi jauktas krāsas, meklējot īsto toni, tika dalītas „darba vietas” pie olas. Olu apgleznošana tiks pabeigta 25.martā.

Lai katrai skolai izdodas viskrāšņākā ola, bet mūsu acu baudai tiks tās visas! Turklāt katram būs iespēja izvēlēties sev tīkamāko „skaistuli” un par to nobalsot no 30.marta līdz 12.aprīlim sev ērtā veidā:

-          iemetot izvēlētās olas numuru speciālā urnā Vienības laukumā,

-          nosūtot fotoattēlu, kur redzama izvēlētā ola, uz elektronisko adresi  info@daugavpils.lv ,

-          Daugavpils pilsētas domes profilā facebook.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434




Atpakaļ