Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

12-03-2015

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde informē


Divas laupīšanas -  trīs aizturētie

          Šīs nedēļas sākumā un aizvadītās nedēļas nogalē Daugavpilī tika reģistrētas divas laupīšanas. Veicot izmeklēšanu uzsāktajos kriminālprocesos, tika aizturētas trīs personas, bet viena no tām vēlāk apcietināta.

          8.marta naktī Daugavpils pilsētas centrā nenoskaidrotas personas, pielietojot vardarbību pret 1988.gadā dzimušu vīrieti, piespieda cietušo izņemt naudu no bankomāta. Pēc informācijas saņemšanas policijā tika uzsākts kriminālprocess par laupīšanu, kā arī nekavējoties uzsākti ļaundaru meklēšanas pasākumi. Jau pēc neilga laika tika noskaidroti un aizturēti aizdomās turamie – 1980. un 1991.gadā dzimuši vīrieši. Policija turpina izmeklēšanu un skaidro katra vīrieša saistību un lomu šajā noziegumā.

          Vēl viens laupīšanas fakts Daugavpilī tika reģistrēts nākamajā dienā, 9.marta vakarā netālu no pilsētas centra, kur kāds nenoskaidrots ļaundaris, pielietojot fizisku spēku pret 1944.gadā dzimušu sievieti, nolaupīja viņas somu ar naudu un personīgām mantām. Uzbrukuma rezultātā sieviete guva traumas un bija nogādāta slimnīcā.

Policistu rīcībā bija precīzas ļaundara pazīmes, tāpēc nekavējoties tika uzsākta viņa meklēšana. Sadarbībā ar Daugavpils pašvaldības policiju laupītājs tika operatīvi atrasts un aizturēts. Vēlāk tiesa viņam piemēroja drošības līdzekli – apcietinājums. Apcietinātais 1983.gadā dzimis vīrietis jau agrāk bija nonācis policijas redzeslokā.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Anastasija Laizāne

VP Latgales reģiona pārvaldes

Kārtības policijas biroja

Prevencijas nodaļas inspektore




Atpakaļ