Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

11-03-2015

Francijas vēstnieks par Daugavpili teica visatzinīgākos vārdus


Francijas vēstnieks Latvijā Stefans Viskonti Daugavpilī ieradies saistībā ar Frankofonijas dienām, kas tradicionāli tiek rīkotas martā. Oficiālā vizītē Daugavpilī vēstnieks ir otro reizi, bet privāti pilsētu apmeklējis vairākas reizes, tāpēc ar Daugavpili ir iepazinies.

Rotko mākslas centrā vēstniekam bija sagatavota neliela prezentācija. Pēc tās noskatīšanās Stefans Viskonti atzina, ka Daugavpilī ir notikušas daudzas labas lietas, pilsēta attīstās. Viņš izteica gandarījumu, ka Francijas kompānija Axon Cable izvelējusies tieši Daugavpili.  Ir ļoti laba sadarbība ar Daugavpils Universitāti. Tieši no franču lektoriem viņš dzirdējis vispozitīvākās atsauksmes par Daugavpili.

Pēc tikšanās Francijas vēstnieks  Stefans Viskonti pasniedza kavaliera pakāpes Akadēmiskā palmas zara ordeni Daugavpils Universitātes Rektoram Arvīdam Barševskim. Vēstnieks uzsvēra, ka apbalvojums ir piešķirts par sadarbības veicināšanu, franču valodas un kultūras popularizēšanu.

Arvīds Barševskis pateicās par lielo augstskolas darba novērtējumu, jo apbalvojums ir visai Daugavpils Universitātes saimei. Katrai katedrai ir kāds kopīgs projekts ar Franciju. Arvīds Barševskis augstu vērtē sadarbību ar vēstniecību un Francijas institūtu un ir pārliecināts, ka darbs turpināsies un pavērsies jaunas iespējas.

Akadēmiskā palmas zara ordenis tika ieviests ar 1955. gada 4. oktobra dekrētu, aizstājot iepriekš pastāvējušo, 1808. gadā Napoleons I izveidoto apbalvojumu universitāšu pārstāvjiem. 1866. gadā šī apbalvojuma piešķiršanas noteikumi tika mainīti, nosakot, ka to var saņemt arī personas, kas nav universitāšu mācībspēki un kas ir sniegušas izcilu devumu izglītībā. Akadēmiskā palmas zara ordenis var tikt piešķirts arī ārzemniekiem un ārzemēs dzīvojošiem Francijas pilsoņiem, kas aktīvi sekmē franču kultūras izplatību pasaulē.

 

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ