Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

10-03-2015

Daugavpilī tiek realizēta algotu pagaidu sabiedrisko darbu programma (VIDEO)


Kopš šī gada februāra Daugavpilī tiek realizēta „Algotu pagaidu sabiedrisko darbu” programma, ko nodrošina Nodarbinātības aģentūra. Uz līguma pamata pilsētai tika piešķirti 116 tūkstoši eiro jaunu darbavietu izveidošanai, no kuriem 114 tūkstoši ir paredzēti darba algu nodrošināšanai. Darbavietu piešķir aģentūras klientiem rindas kārtībā. Sākotnēji pilsētas pašvaldība pieprasīja 227 vietas, taču beigās  to skaits ir nedaudz lielāks par 70.
Programmas nosacījumi paredz pagaidu sabiedrisko darbu realizāciju tikai bezpeļņas organizācijās un pašvaldības iestādēs. Šobrīd visvairāk darbavietu nodrošina Izglītības un Komunālās saimniecības pārvaldes, darbu piedāvā arī Sociālo lietu un Sporta pārvaldes, bezdarbnieki strādā arī cietoksnī un citās pilsētas iestādēs. Ir jāatzīmē, ka programmas pamatmērķis palika nemainīgs – palīdzēt bezdarbniekiem saglabāt profesionālās  iemaņas, ievērot darba režīmu un disciplīnu.
Pašvaldības uzdevums programmas ietvaros ir ne tikai darbavietu izveidošana un darbu vadītāju norīkošana, bet arī darba inventāra nodrošināšana. Līgumu parakstīšana nākamajam darba periodam sāksies maijā Krišjāņa Valdemāra ielā 13, 3.stāvā, 307 kabinetā.

 

 

 




Atpakaļ