Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

05-03-2015

Citadele izsniedz hipotekāros kredītus ar valsts galvojumu mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem


Domājot par jauno ģimeņu kreditēšanu, lai tās varētu iegādāties savu mājokli, banka Citadele sadarbībā ar Latvijas Attīstības finanšu institūciju ALTUM īsteno valsts atbalsta programmu mājokļu iegādei.

 

 „Ģimenes ar bērniem valsts programmas ietvaros hipotekāros kredītus sava pirmā mājokļa iegādei var saņemt ar būtiski mazāku pirmo iemaksu un bankas finansējumu līdz pat 95% no īpašuma vērtības,” norāda bankas Citadele Privātpersonu kreditēšanas daļas vadītāja Baiba Tētiņa. „Jaunas ģimenes ir novadu virzītājspēks, lai ilgtermiņā uzlabotu demogrāfisko un ekonomisko situāciju. Redzam, ka mājokļa iegādes jautājums ir aktuāls ļoti daudziem Latvijas iedzīvotājiem, jo interese par mājokļu iegādi valsts atbalsta programmas ietvaros ir liela.”

Baiba Tētiņa atzīst, ka „mājokļa iegāde ir atbildīgs lēmums, un iedzīvotāji piesakās konsultācijām, lai iepazītos ar programmas nosacījumiem un izprastu, vai un kādu mājokli var atļauties iegādāties atbilstoši saviem ienākumiem. Kad noskatīts nekustamais īpašums, iedzīvotāji bankā vēršas atkārtoti. Un tad jau kopīgi skatāmies, kādi varētu būt kredīta nosacījumi konkrētajai ģimenei, iegādājoties izvēlēto mājokli.”

Katrā no konsultācijām kopīgi tiek izvērtēta ne tikai dzīvokļa vēlamā platība un ikmēneša kredītmaksājums, bet arī paredzamās ikmēneša izmaksas iecerētā mājokļa uzturēšanai. Būtiski, lai jaunā mājvieta nekļūtu par finansiālu apgrūtinājumu, tādēļ bankas speciālisti ar individuālu aprēķinu ģimenei parāda, cik daudz tā katru mēnesi optimāli spēs samaksāt no kredīta, lai atliktu līdzekļi komunālajiem maksājumiem un citām ikdienas vajadzībām. “Būtiski apzināties, ka šīs valsts atbalsta programmas ietvaros ir svarīgi izvēlēties ilgtspējīgus īpašumus, apzinoties, ka ieguldījums abpusēji starp banku un jauno ģimeni tiek veidots desmit un vairāk gadu garumā,” iesaka Baiba Tētiņa.

Ģimenes, kas jau ir iegādājušās īpašumu valsts atbalsta programmas ietvaros, pārsvarā pirkušas dzīvokļus, bet ir arī ģimenes, kas izvēlējušās uzsākt dzīvi savā mājā. Lielākoties interesējas ģimenes, kurās aug viena vai divas atvases, kā arī ģimenes ar trim un vairāk bērniem.

Kā ziņots, Citadele šobrīd ir vienīgā banka Latvijā, kas izsniedz hipotekāros kredītus ar valsts galvojumu ģimenēm ar bērniem. Lai sava mājokļa iegāde būtu pieejamāka, banka Citadele, parakstot līgumu ar Latvijas Attīstības finanšu institūciju ALTUM, iesaistījās valsts atbalsta programmā mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem.

Tādējādi ģimenes ar bērniem bankā Citadele var saņemt hipotekāros kredītus ar atvieglotiem nosacījumiem pirmajai iemaksai un iespēju saņemt bankas finansējumu līdz 95% no mājokļa tirgus vērtības.

Pieteikties uz konsultācijām var jebkurā bankas Citadele filiālē, zvanot pa tālruni 67010873, vai elektroniski bankas Citadele mājaslapā www.citadele.lv.

 

Par banku Citadele

Citadele ir Latvijas vietējā banka, kas piedāvā banku, finanšu un kapitāla pārvaldības pakalpojumus. Citadeles grupas pamata tirgus ir Baltijas valstis – Latvija, Lietuva un Igaunija. Banka Citadele ir vienīgais American Express® sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express maksājumu kartes. Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta pētījumā “Valsts uzņēmumu pārvaldība Baltijas valstīs” banka Citadele saņēmusi visaugstāko novērtējumu un ir atzīta par vislabāk pārvaldīto valstij piederošo uzņēmumu Baltijā. Citadeles vīzija ir kļūt par vērtīgāko vietējo finanšu grupu Baltijas valstīs. 75% mīnus vienas bankas Citadele akcijas īpašniece ir VAS “Privatizācijas aģentūra”, bet 25% un viena akcija pieder Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai.

 

Papildu informācija:

Ilga.livmane

banka Citadele

Tālr. 65407700,

E-pasts: ilga.livmane@citadele.lv

www.citadele.lv

Twitter konts: Citadele




Atpakaļ