Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

02-03-2015

Salīdzīnot pašvaldības policijai iedalīto finansējumu, Daugavpils ir 6. vietā (VIDEO)


Tikšanās laikā ar Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas vadību Domes  izpilddirektore Inga Goldberga interesējās par darba organizāciju, aktuālo jautājumu risināšanas iespējām, kā arī par policijas  attīstības  virzieniem. Galvenais pašvaldības policijas uzdevums ir nodrošināt kārtību pilsētas teritorijā un sekot saistošo noteikumu izpildei. Kā rāda  analīze,  uzdevumus policisti pilda atbilstoši piešķirtajam finansējumam. Piemēram, Jūrmalas pašvaldības policija uz vienu iedzīvotāju gadā tērē 28 eiro, Liepājas – 15, Jelgavas -  pat 42 eiro. Daugavpilī šīs cipars ir krietni zemāks – tikai 10,61 eiro.
Inga Goldberga atzīmēja vēl vienu faktu. Stiprināt pašvaldības policiju ieinteresēta arī Valsts policija. Abām struktūrām ir cieša sadarbība. Pašvaldība iestājas par to, lai pastiprinātu kārtības kontroli savā teritorijā. Atzīmēsim, ka Daugavpilī pašvaldības policija tika izveidota tikai 1994. gadā. Citās pilsētās tas notika agrāk.
Daugavpils Domes izpilddirektore uzskata, ka videonovērošanas sistēmas attīstība ir perspektīvs darbības virziens. Jau šogad Daugavpils parkos un ielās tiks uzstādītas jaunas videokameras.
Pašvaldības policijas darbinieki ir labi informēti, orientējas  situācijā un sadarbības uzlabošana  ar citām pašvaldības institūcijām ļaus novērst likumpārkāpumus  vēl operatīvāk. Goldbergas kundze pozitīvi vērtē arī to, ka Pašvaldības policijas vadībai ir ļoti konkrēti attīstības plāni. Tas īpaši svarīgi tieši tagad, kad var kārtīgi apdomāt un sastādīt nākamā gada budžetu.

 

 

 




Atpakaļ