Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

23-02-2015

Meteņus Daugavpilī svinēja plaši un jautri! (VIDEO)


Šogad jo īpaši plaši un skanīgi tika aizvadīta ziema un sveicināts pavasaris. Meteņu nedēļa, jeb Masļennica Daugavpils krievu kultūras centrā sākās jau pirmdien, 16.februārī. Piekopjot tautas tradīcijas, centra darbinieki katru dienu sagaidīja dažādu kultūras biedrību pārstāvjus, piemēram, ēbreju, ukraiņu un vācu. Tikšanās notika mūzikas un dziesmu pavadījumā, neiztika arī bez cienastiem – pankūkām, kas ir saules simbols. Baltkrievu kultūras centra pārstāvji cienāja ar pankūkām, gatavotām pēc īpašas receptes, Latviešu biedrības pārstāvji Krievu kultūras centrā viesojās ceturtdien. Šajā dienā tradiconāli tika rīkotas sniega kaujas un braukšana ar zirgiem. Tika skandinātas dziesmas un ritēja sirsnīgas sarunas. Viesus patiešām iepriecināja Krievu kultūras centra ideja svinēt Meteņus draugu lokā, ņemot vērā to, ka daudznacionālā Daugavpils  ir vienota savā velmē rīkot kopīgas tikšanās.
Meteņu lielākie notikumi norisinājās sestdien, 21.februārī, Vienības laukumā, kur skatitājus izklaidēja Rēzeknes teātra studijas „Joriks” aktieri.
Svētki sākās ar mākslas kolektīvu dalībnieku gājienu ar krāšņi ģēbtām jātniecēm un lielu salmu lelli prikšgalā. Domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis atzīmēja, ka, neskatoteis uz to, ka īstu ziemu šogad neesam piedzivojuši, mums nekas neliedz atzīmēt pavasara pienākšanu. Katram klātesošajam bija iespēja piedalīties jautrās spēlēs, atrakcijās, zirgu jāšanā, cienāties ar gardumiem svētku tirdziņā, kā arī izbaudīt koncertu, ko sniedza mūzikas grupa no Krievijas.
Svinības atbrauca izbaudīt arī  draugi no Igaunijas pilsētas Kallaste. Ciemiņi cienāja dalībniekus ar gardu zivju zupu, pagatavotu pēc īpašas receptes. Jautri tika aizvadīta arī izsole, kultūras biedrību mākslas kolektīvi iepriecināja skatītājus ar skanīgām dziesmām un lustīgām dejām. Svētki noslēdzās ar tradicionālu salmu lelles dezināšanu, kas paredz ātru pavasara pienākšanu, siltuma, gaismas un cerību pārpilnu.

 

 

 




Atpakaļ