Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

17-02-2015

Kā uzlabot rehabilitācijas apstākļus cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem?


Šis jautājums vairāk interesē vecākus, kuru aprūpē ir bērni ar dažādām saslimšanām. Cilvēki ar īpašām vajadzībām apmeklē Daugavpils dienas aprūpes centru personām ar garīga rakstura traucējumiem  Arhitektu ielā 21. Vecāki uzskata, ka konflikti starp centra darbiniekiem nerada  normālus apstākļus centra apmeklētājiem.

Vecāki ir griezušies Domē ar lūgumu palielināt darbinieku skaitu, kas strādā darbnīcās, uzlabot centra tehnisko bāzi, lai centra apmeklētājiem būtu plaša nodarbību izvēle.

Vecāku padomes pārstāvji apmeklēja Daugavpils psihoneiroloģiskās slimnīcas rehabilitācijas nodaļu un darbnīcas. Vera Kornilova un Svetlana Teivāne atzinās, ka nav zinājušas, ka šī slimnīca piedāvā arī sociālo palīdzību.

Psihoneiroloģiskās slimnīcas vadītāja Sarmīte Ķikuste pastāstīja par to, ka tikai šeit strādā vienīgais pilsētā ergoterapeits- speciālists palīdz atjaunot saslimšanas rezultātā zaudētās prasmes. Var saņemt fizioterapeita pakalpojumus. Darbnīcas slimnīcā ir reģistrētas Labklājības ministrijā. Vizuāli plastiskās mākslas zāle, fizkultūras zāle, mūzikas nodarbību zāle, šūšanas darbnīca- tas viss  ir ierīkots atbilstoši visiem standartiem.

Vecāki uzskata, ka, iespējams, šeit varētu saņemt nepieciešamos pakalpojumus bērni ar garīga rakstura traucējumiem. Šo variantu vēl ir jāapspriež gan deputātiem, gan vecākiem. Galvenais uzdevums ir nodrošināt vislabākos apstākļus tiem, kuri  saņem pašvaldības sociālo palīdzību.

Domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.




Atpakaļ