Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

05-02-2015

Biļešu cenas sabiedriskajā transportā Daugavpilī paliks nemainīgas (VIDEO)


Pēdējo gadu laikā Daugavpils sabiedriskā transporta infrastruktūra tika zināmi uzlabota. Eiropas projekta ietvaros (83% finansējums) pilsētā remontēja tramvaja sliedes sešu kilometru garumā un iegādājās 12 jaunus vagonus. Neskatoties uz viedokļu dažādību, pilsētas iedzīvotāji labprāt tos izmanto.
Tramvaju uzņēmuma un Autobusu parka reorganizācijas rezultātā izveidots  jauns uzņēmums – „Daugavpils satiksme” -, kas tagad nodrošina tramvaju un autobusu pasažieru pārvadājumu. Tas sekmēja administratīvo izmaksu samazināšanos, esošo biļešu cenu stabilitāti un jaunas atlaides lielākam iedzīvotāju skaitam.
Līdz šim skolēniem bija iespēja izmantot viena maršruta tramvaju vai autobusu bez maksas, tagad ir priekšlikums skolēniem izmantot visu maršrutu sabiedrisko transportu par brīvu.
Jaunu plānu realizāciju nodrošina turpmākā pilsētas transporta infrastruktūras attīstība, ko pašlaik aktualizē pašvaldība un „Daugavpils satiksme”. Ir nepieciešams turpināt tramvaja ceļu rekonstrukciju un tehniskā parka atjaunošanu. 17 no trīsdesmit deviņiem tramvajiem ik pa laikam ir jāremontē, tāpēc ir cerība uz jaunu tramvaju iegādi. Attīstības programmas ietvaros ir paredzēta pieturu iekārtošana, elektropadeves sistēmu renovācija un jaunu tramvaju maršrutu ieviešana. Piemēram, Daugavpils reģionālās slimnīcas un neredzīgo biedrības rajonā.
Ir nepieciešami vēl 10 jauni tramvaji un vismaz 13 jauni autobusi. Transporta iepirkšanas procesā vērā tiks ņemti pilsētas iedzīvotāju viedokļi par tā kvalitāti un tramvaju vagonu specifikācija.
Cerības uz pašvaldības plānu realizāciju tiek saistītas ar Latvijas satiksmes ministrijas atbalstu. 9.janvārī darba vizītes laikā Daugavpilī satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš un Pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis parakstīja vairākus sadarbības līgumus. Viens no tiem ir saistīts ar sabiedriskā transporta attīstības projektu.

 

 

 




Atpakaļ