Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

04-02-2015

Daugavpils jau 11 reizi tiks popularizēta starptautiskajā tūrisma izstādē „Balttour 2015”


No 6. līdz 8.februārim, piedaloties starptautiskajā tūrisma izstādē - gadatirgū „Balttour 2015” un strādājot Latgales stendā, biedrības „Daugavpils novada tūrisma informācijas centrs” (TIC) tūrisma speciālisti un  Daugavpils Marka Rotko mākslas centra darbinieki   jau  vienpadsmito sezonu Daugavpils  pilsētas tūrisma piedāvājumu  popularizēs Latvijas tūrisma gada lielākajā pasākumā.

Daugavpils novada TIC tūrisma speciālisti izstādes apmeklētājiem piedāvās jauno Daugavpils   tūrisma karti un  jauno Daugavpils   tūrisma ceļvedi, kas šogad papildināts ar jauniem tūrisma piedāvājumiem, objektiem un tūristu mītnēm. 2015.gads ir Daugavpils pilsētas 740. jubilejas gads. TIC apkopojis lielākos pasākumus, kurus šogad rīkos Daugavpilī,  un  ceļotājus aicinās plānot Daugavpils apmeklējumu, laikā, kad noritēs aizraujošas kultūras un sporta norises. Izstādes apmeklētājiem tiks popularizēts SIA „Beibuks” piedāvājums „Ar plostu uz Rotko centru”, kas  sekmīgi tika īstenots pērn un turpināsies arī šajā tūrisma sezonā. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja saņemt jaunā pārrobežu maršruta „Pa Tīzenhauzenu dzimtas ceļu” prospektu, ko Daugavpils pilsētas dome izdevusi Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas 2007.-2013. gadam projekta Nr. LLB-2-246 „Kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana un popularizēšana Daugavpilī un Grodņā” (Baltkrievija) ietvaros. Savukārt Daugavpils Marka Rotko mākslas centra darbinieki aicinās arī 2015.gadā apmeklēt centru, kas, neskatoties uz to, ka  šogad svinēs 2.dzimšanas dienu, ir kļuvis par Austrumlatvijā populārāko tūrisma objektu.

Tāpat kā pērm, arī šogad, Latgales stenda vienojošais motīvs būs kulinārais mantojums. Tāpēc Latgales stendā būs plašs Latgales pārtikas mājražotāju piedāvājums. Protams, aktīvi un kuplā pulkā darbosies arī dažādi Latgales amatu pratēji, piedāvājot amatniecības, tekstilizstrādājumus un suvenīrus.   

Izstādes „Balttour 2015” organizatori sola, ka „22. starptautiskās tūrisma izstādes-gadatirgus „Balttour 2015” tematiskā halle „Apceļo Latviju!” silti sagaidīs ikvienu izstādes apmeklētāju un iepazīstinās ar Latviju visā tās krāšņumā. Reģioni vienkopus prezentēs tik raksturīgo un tūristiem pievilcīgo kolorītu Latvijas laukos un pilsētās – jaunus tūrisma maršrutus, ceļošanas un atpūtas iespējas, dažādus apskates objektus, vēsturiskas celtnes un vietas, naktsmāju piedāvājumus, katra novada senās tradīcijas un ēdienu kultūru, pašmāju amatnieku veikumu, novadu spilgtākos koncertus un festivālus, kā arī vēl daudz ko citu!”

Popularizējot Daugavpili, 2015.gada sezonā jau aizvadītas trīs starptautiskās tūrisma izstādes-gadatirgi: Somijā, Nīderlandē un Lietuvā, kuros ļoti sekmīgi prezentēti Daugavpils tūrisma piedāvājumi. Vēl priekšā gaidāms darbs 2 izstādēs Vācijā (Hamburgā un Minhenē), kā arī izstādēs Igaunijā, Krievijā (Maskavā) un Baltkrievijā.

Papildus informācija par izstādi: http://www.balttour.lv/

Attēlā: Latgales reklāmas seja – Miss Tourism Queen International 2013 - daugavpiliete Alisa Miškovska

Publicitātes foto

Sagatavoja:

Lolita Kozlovska
Daugavpils novada TIC
Rīgas iela 22a, Daugavpils

T./F: (+371) 654 22818
E-mail: info@visitdaugavpils.lv
Web: www.visitdaugavpils.lv
Skype – visitdaugavpils_lolita
Facebook - Daugavpils.novada.TIC
Twitter - @DaugavpilsTIC
Draugiem.lv - daugavpilstic




Atpakaļ