Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-08-2011

Darbu sākusi Eiropas Nocietināto ideālo pilsētu iniciatīvas konference


29.-30. augustā Daugavpilī notiek liela starptautiska konference, kas veltīta Daugavpils cietoksnim. Konferencē piedalās 12 pilsētu delegācijas un 9 valstu pārstāvji, nopietnu starptautisku organizāciju pārstāvji, zinātnieki. Konferenci atklāja Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Viņa uzsvēra, ka viena no Daugavpils prioritātēm ir tūrisma veicināšana, kur liela loma atvēlēta tieši cietoksnim un izteica cerību, ka šī konference palīdzēs attīstīt šo unikālo objektu.

 

“Mēs apzināmies šo vērtību, tāpēc pašvaldības spēkiem jau daudz ir izdarīts. Mēs piesaistām Eiropas Savienības līdzekļus. Mēs neatlaidīgi strādājam ar valsts struktūrām, lai pievērstu to uzmanību, bet mums ir svarīgs jebkāds atbalsts, tāpēc konferences nozīmi vērtēju ļoti augstu.

Es ceru, ka mēs saņemsim ļoti vērtīgu pieredzi, kas varētu izpausties jauno tūrisma piedāvājumu attīstībā, tūrisma maršrutu un mārketinga materiālu izstrādāšanā, kultūras mantojuma saglabāšanā.”, savā uzrunā teica Žanna Kulakova.

 

Iniciatīvas konferenci rīko Eiropas nocietinājumu mantojuma Sadarības centrs ECCOFORT (Berlīne, Vācija),Daugavpilspilsētas dome un Daugavpils Universitāte.

Konferences programma

 

Informāciju sagatavoja Daugavpils Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ