Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

27-01-2015

Apzaļumotāji ietērps Daugavpili svētku rotā (VIDEO)


Ziemā, īpaši ja nav sniega, pilsēta izskatās drūma, nepievilcīga. Taču paies pavisam nedaudz laika un pilsētas ainava pārvērtīsies līdz nepazīšanai. Par godu pilsētas 740. dzimšanas dienai Daugavpils ielas, alejas, skvēri un parki tiks ietērpti svētku rotā. Pašvaldības speciālisti, kas atbild par apzaļumošanu un noformējumu, jau ir izstrādājuši dizainu topošajām puķu dobēm. Runā, ka pilsētniekus un pilsētas viesus sagaida ne mazums patīkamu pārsteigumu. Jubilejas gadā Daugavpili rotās 80 tūkstoši ziedu veidi, gan viengadīgi, gan daudzgadīgi.
 
Speciālisti dod priekšroku šķirņu un veidu daudzveidībai, kā arī spilgtai un piesātinātai ziedu krāsai. Iedzīvotāju jau iemīļotajām ziedu konstrukcijām („ģerbonis”, „lietussargs”, „tauriņš”) nāks klāt jaunas. Vēl viena pilsētas vizuālā tēla radīšanas neatņemama sastāvdaļa ir koki
 
Apzaļumošanas darbus veic „Labiekārtošana-D” uzņēmums. Jaunajā siltumnīcā 590 kvadrātmetru platībā aug vijolītes. Rudenī tās tika pārvietotas šurp, lai pārbaudītu izturību pret salu. Kā redzams, tās izturēja un drīz pārcelsies uz pilsētas dobēm. Pēc celtniecības un montāžas darbu pabeigšanas uzņēmuma galvenajā siltumnīcā tiks izvietota spraudeņu un stādu sagatavošanas pamatražotne.
 
Iepirkumu procedūras rezultātā stādāmā materiāla nogādāšanu pilsētā nodrošina Jūrmalas firma. Sēklas puķupodos tika iesētas janvāra vidū, bet spraudeņu piegādes sāksies martā.
 
Pirmie ziedi pilsētas puķudobēs parādīsies aprīlī. Speciālisti aicina arī pilsētniekus piedalīties pilsētas svētku noformējuma veidošanā. Viņiem ir sagatavoti vairāki tematiskie pasākumi. Par to norises laiku un vietu tiks paziņots papildus.

 

 




Atpakaļ