Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

25-08-2011

Daugavpils pilsētas Centra poliklīnika ir pieejamāka pacientiem ar redzes traucējumiem


Dievs mums ir devis brīnišķīgu balvu: redzēt, dzirdēt un pilnvērtīgi kustēties. Ik dienas steigā skrienot mēs neaizdomājamies, kā ir tad - ja neredz, nedzird vai nevar paiet. Pilsētas teritorijā ir valsts, pašvaldības iestādes un citas sabiedriskas iestādes, ko vēlas apmeklēt arī mūsu līdzcilvēki, kam lielākā vai mazākā mērā liegta šī dieva dāvana. Līdz ar to katram ir vērts aizdomāties un nodrošināt pieejamību arī viņiem. Darīsim plašāku pieejamības telpu visiem.

Daugavpils pilsētas domē vērsās ar iesniegumu pilsētas iedzīvotāja ar redzes traucējumiem aizdomāties par šo problēmu. Tika apsekota Centra poliklīnika, kur izrādījās, ka neredzīgs cilvēks bez pavadoņa nevar iekļūt. Vēršot Daugavpils reģionālo slimnīcas uzmanību uz šo faktu – rezultāts tagad ir redzams katram Centra poliklīnikas apmeklētājam gan pie ieejas, gan kāpņu telpā, gan pie lifta, ka arī bez lieliem finanšu resursiem un rekonstrukcijas varam nodrošināt vides pieejamību. Arī Latvijas neredzīgo biedrības Daugavpils TO valdes priekšsēdētāja Marija Ivanova atzīmēja to, kā pozitīvu risinājumu.

Standarta projekts sabiedriskā objektā vides pieejamības nodrošināšanai cilvēkiem ar dzirdes, redzes un kustību traucējumiem ir pieejams www.videspieejamiba.lv.

   

Ziņu sagatavoja: I.Ruskule, Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta Pilsētplānošana nodaļas vadītāja




Atpakaļ