Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

14-01-2015

Daugavpils pašvaldība uzsāka III Starptautiskās tūrisma konferences organizēšanu (VIDEO)


Speciālistu grupa, kuru vada Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis, uzsāka gatavošanos III Starptautiskai tūrisma konferencei. Konference notiks Daugavpilī 23.-24. aprīlī. Aicināti piedalīties  tūrisma operatori, kuri jau sadarbojas  ar pilsētu un novadu, vai ieinteresēti sadarboties nākotnē. Konferences tēma ir situācija tūrisma tirgū, kā arī jauno produktu veidošana un ieviešana. Runājot par pērno gadu, speciālisti atzīmē  tūristu skaita pieaugumu: pilsētā par 14% un novadā par 10%. Pieaugumu nodrošināja vietējie tūristi. 90% - individuālie, bet  10% - tūrisma operatoru organizētie braucieni. Ārzemju tūristu skaits samazinājies sakarā ar situāciju Krievijā.
Ir arī pozitīva tendence. Tūristu skaits no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Šveices un Lielbritānijas pieaudzis. Pēc speciālistu domām, piedalīšanās dažādās izstādēs ārzemēs dod labus rezultātus.
Pēc datiem uz 1. novembri pilsētas viesnīcās viesojās 60 tūkst tūristu. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu tas ir labs rādītājs, jo visa 2013. gada laikā šis skaitlis bija mazāks- nepilni 50 tūkst.
Liels pieprasījums ir Marka Rotko mākslas centram, Latgales zoodārzam, Mākslas un novadpētniecības muzejam, Daugavpils sinagogai, baznīcu kalnam, Māla mākslas centram.
Pilsētas viesiem iepatiksies Daugavpils teātra jaunais foajē, kurā ir neparasts  dizains  un ir iespēja fotografēties uz tā fona. Darba lauks tūrisma operatoriem ir plašs. Tūrisma konferences laikā notiks apbalvošanas ceremonijas. Ar īpašām balvām atzīmēs inovatīvus projektus tūrisma jomā.

 

 

 




Atpakaļ