Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-12-2014

Svētku dienās policija strādās pastiprinātā režīmā


Svētku dienās Valsts policija strādās pastiprinātā režīmā, īpašu uzmanību pievēršot gan ceļu satiksmes uzraudzībai, gan sabiedriskās kārtības nodrošināšanai. Būtiskākās policijas prioritātes uz ceļiem – nepieļaut vadītāju sēšanos pie stūres alkohola reibumā un kontrolēt atļautā braukšanas ātruma ievērošanu.

Lai svētki tiktu aizvadīti bez starpgadījumiem, tuvojoties garajām brīvdienām, Valsts policija aicina ikvienu atcerēties elementāru drošības formulu – pareizi lietot pirotehniku, iegādāties to licencētās vietās, nesēsties pie stūres alkohola reibumā, ievērot drošu braukšanas ātrumu, tāpat pieskatīt bērnus un būt uzmanīgiem, kāpjot uz ledus.

 

Lai mierīgi un izdevušies svētki, policija iesaka:

1)    Nesēdieties pie spēkratiem alkohola vai narkotisko vielu reibumā, neļaujiet to darīt citiem!

2)    Autovadītājiem - ievērojiet drošu braukšanas ātrumu, distanci un esiet toleranti viens pret otru!

3)    Neaizmirstiet par sava mājokļa drošību, ja svētkus plānots svinēt citviet (aizslēgt durvis, aizvērt logus, noslēgt gāzes padevi, iztukšot pastkastīti, atvienot elektroierīces, informēt uzticamus kaimiņus utt.)

4)    Turiet drošībā savas personīgās mantas – maku, mobilo tālruni, dokumentus! (kabatzagļiem svētku drūzmēšanās laiks ir labvēlīgs savu nodomu īstenošanai)

5)    Diennakts tumšajā laikā lietojiet gaismu atstarojošus elementus un atstarojošas vestes, lai mazinātu risku iekļūt ceļu satiksmes negadījumos!

6)    Pārrunājiet drošības jautājumus ar bērniem un pusaudžiem, stāstiet, kā rīkoties negadījumos, kā izsaukt palīdzību!

7)    Piesardzīgi rīkojieties ar uguni un pirotehniku, rūpīgi izlasiet lietošanas instrukcijas! Ja esat nolēmuši svinību laikā izmantot pirotehnikas izstrādājumus, aicinām: pirotehniskos izstrādājumus iegādāties tikai uzņēmumos, kam ir izsniegta atbilstoša licence. Nelietojiet pirotehniku atrodoties alkohola, narkotisko vai citu apreibinošu vielu reibuma stāvoklī;

8)    Uz svētku pasākumiem dodieties laicīgi, lai ceļš uz to nebūtu jāveic steigā, riskējot iekļūt negadījumos!

Tomēr, ja nepieciešama palīdzība, nekavējoties zvaniet policijai – 110 vai glābšanas dienestam – 112.

Aicinām ikvienu, gadījumos, ja ir noticis kāds noziegums,  par to pēc iespējas ātrāk ziņot policijai, nevis zvanīt draugiem, radiem utt. Atceries, jo ātrāk ziņosi par notikušo noziegumu, jo operatīvāk policijas darbinieki rīkosies šī nozieguma novēršanai un vainīgo personu aizturēšanā. 

Informāciju sagatavoja:

Anastasija Laizāne

VP Latgales reģiona pārvaldes

Kārtības policijas biroja

Prevencijas nodaļas inspektore

t.65403261




Atpakaļ