Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

22-08-2011

Pilsētas Centrālajā parkā sociālie darbinieki pulcināja laimīgās ģimenes


Sestdien, 20.augustā Daugavpils Centrālajā parkā notika starptautiskā labdarības akcija-festivāls „Laimīga ģimene”.

Akciju tradicionāli organizē dažādu Sociālo lietu pārvaldes struktūrvienību sociālie darbinieki un tās galvenais mērķis – pilsētas iedzīvotājiem dot ieskatu psihologa, mūzikas terapeita, sociālā rehabilitētāja un citu sociālās jomas speciālistu darbā, kā arī sniegt pilnu informāciju un atbildes uz jautājumiem saistībā ar sociālo sfēru mūsu pašvaldībā.

Bet par visu pēc kārtas.

 

Svētki sākās plkst.11.45 ar svētku gājienu no Ledus halles, kurā piedalījās mūsu pilsētas daudzbērnu ģimenes un dažādu profesiju dinastijas. Svētku kolonnas priekšgalā soļoja Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Svetlana Gavrilova un sociālie darbinieki. Gājienu vadīja Vinnijs Pūks, kurš aizvadīja kolonnu līdz galvenajai skatuvei.

 

Plkst. 12.00 svētku pasākumu atklāja pilsētas mērs Žanna Kulakova un Svetlana Gavrilova. Pilsētas mērs izteica pateicību visiem pilsētas sociālajiem darbiniekiem par aktīvu dzīves pozīciju, augstu profesionalitāti un par lielo ģimenes svētku - festivāla „Laimīga ģimene” organizēšanu jau piekto gadu pēc kārtas.

 

Svētku uzrunai sekoja daudzkrāsainu gaisa balonu salūts, ko pavadīja lielu un mazu svētku dalībnieku gaviles. Svētki bija sākušies.

 

Lielajā svētku koncertā piedalījās LNT televīzijas konkursa „Dziedošās ģimenes” finālisti Uškānu ģimene, deju ansamblis „Avotiņš”, deju studija „Alise” no Krāslavas, ansamblis „Maļinovij zvon” no Aizkraukles, centra „Jaunība” radošie kolektīvi, „Jamaha skola”, tautas teātris „Iskateļ” un daudzi citi kolektīvi.

 

Tomēr svarīgākais koncertprogrammā bija Daugavpils ģimeņu sveikšana dažādās nominācijās: „Mego ģimene”, „Ražošanas dinastija”, „Dzelzceļnieku dinastija”, „Amatnieku dinastija”, „Sociālo darbinieku dinastija”, „Celtnieku dinastija”, Muzikālā ģimene”, „Dejojošā ģimene”, „Talantīgā ģimene”, „Mākslinieku ģimene”. Nominētajiem tika pasniegtas balvas no žēlsirdības eņģeļiem: apdrošināšanas kompānijas „BTA”, firmas „Antaris”, Daugavpils olimpiskā centra, Latgales zoodārza, veikalu tīkla „IKI”, „Orange Bowling”, firmām „Mājas palīgs” un „Apsardzes serviss”, Sarkanā krusta, grāmatu veikala „Globuss” un citām atsaucīgām organizācijām.

 

Festivāla dalībniekus priecēja ne tikai koncerts un ģimeņu apbalvošana. Parkā bija izvietotas informatīvās teltis, kurās varēja saņemt atbildes uz jautājumiem par sociālajiem pakalpojumiem un sociālo palīdzību. Dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar sociālā darba veidiem un metodēm, piedalīties dažādās sporta aktivitātēs, nobaudīt saldumus, apskatīt Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzeja pārvietojamo ekspozīciju, piedalīties Latgales bibliotēkas organizētajos konkursos, vizināties ar ponijiem un daudz citu pārsteigumu.

 

Pirmo reizi festivāla rīkošanas laikā tajā piedalījās mācību un kultūras iestādes. No Ledus halles līdz autoostai stiepās Izglītības un kultūras „iela”, kurā savu darbu demonstrēja pilsētas skolas, centrs „Jaunība”, Taisijas Ručkanovas stilistu un frizieru skola, Baltijas Starptautiskā akadēmija, medicīnas koledža, Krievu kultūras centrs un citas iestādes.

 

Neviens nepalika bez dāvanām. Ikviens saņēma saldās balvas no svētku organizētājiem un žēlsirdības eņģeļiem, bet galvenais bija tas pozitīvais lādiņš, ko saņēma katrs šī pasākuma dalībnieks. Pēc pasākuma pilsētnieki vēl ilgi nepameta parku, bet dalījās iespaidos par redzēto un dzirdēto.

 

Akcija beidzās ar Svetlanas Gavrilovas pateicības vārdiem visiem pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, kuri bija pulcējušies, lai dalītos svētku priekā ar sociālajiem darbiniekiem. Kopīgi tiks nodziedāta dziesma „Mēs vēlam jums laimi!”. Pasākuma nobeigumā tika vienbalsīgi nolemts nākošo festivālu veltīt LABESTĪBAI.

 

Par palīdzības sniegšanu starptautiska festivāla organizēšanā Sociālo lietu pārvalde izsaka pateicību

Daugavpils pilsētas domei

Sporta pārvaldei

Komunālās saimniecības pārvaldei

Izglītības pārvaldei

Kultūras pārvaldei

Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejam

Latgales centrālajai bibliotēkai

Krievu namam

Baltijas Starptautiskajai akadēmijai

Medicīnas koledžai

Daugavpils olimpiskajam centram

Latgales zoodārzam

Sarkanajam Krustam

SEB bankai

Krājbankai

Citadele bankai

Apdrošināšanas kompānijai „BTA”

firmai „Antaris”

veikalu tīklam „IKI”

Orange Bowling

firmai „Mājas palīgs”

firmai „Apsardzes serviss”

grāmatu veikalam „Globuss”

Latgales finanšu kompānijai

Firmai „Būvmehanizācija”

„Ditton-būve”

„LIF”

„EKO TAKSI”

firmai „Sa-Ša”

kā arī www.daugavpils.lv

www.soclp.lv

www.gorod.lv

www.nasha.lv

www.d-fakti.lv

www.din.lv

www.maminuklubs.lv

www.lrtv.lv

laikrakstus „Latgales Laiks”, „Наша газета”, „Миллион”

radio „Autoradio”, „Alise Plus”, „Eiropa Plus”

Latgales televīzija.




Atpakaļ