Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

22-08-2011

2011. gada 29. – 30. augustā notiks Eiropas Nocietināto ideālo pilsētu iniciatīvas konference Daugavpilī


„Nocietinātās ideālās pilsētas” ir nocietinājumu kultūras mantojuma atsevišķs veids un neatkarīga kategorija. To izveidošana balstījās uz reģionu, infrastruktūras un apdzīvoto vietu aizsardzības militārās stratēģijas 15.-18. gadsimtā, un pilsētu plānošana tika īstenota pēc kara administrācijas instrukcijām un prasībām.

 

Daugavpils (Dinaburgas) cietoksnis ir viens no lielākajām nocietinātajām ideālajām pilsētām Eiropā.

 

Šai kultūras mantojuma kategorijai piemīt ļoti augstā vēsturiskā vērtība, taču tā nav pietiekoši apzināta un reprezentēta tūrisma tirgū, nav attīstīta kā zīmols un tajā ietilpstošie objekti nav apvienoti savā starpā.

 

Iniciatīvas konferences laikā tiksies vairāku Eiropas nocietināto ideālo pilsētu pārstāvji, lai atrastu kopīgas intereses, apspriestu kopējas iespējamas aktivitātes un turpmāko rīcību plānu.

 

Sadarbība varētu izpausties jauno tūrisma piedāvājumu attīstībā, tūrisma maršrutu un mārketinga materiālu izstrādāšanā, kultūras mantojuma saglabāšanas un attīstības pieredzes apmaiņā un labās prakses piemēru izplatīšanā.

 

Mēs ceram, ka mūsu konference veicinās jauno domāšanas veidu attiecībā uz sadarbības iespējām un iedos jaunus impulsus nocietinātajām ideālajām pilsētām.

 

Iniciatīvas konferenci rīko Eiropas nocietinājumu mantojuma Sadarības centrs ECCOFORT (Berlīne, Vācija), Daugavpils pilsētas dome un Daugavpils Universitāte.

 

Papildus informācija:

 

Artjoms Mahļins

Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centra eksperts projektu jautājumos

Tālr.: (+371) 654 24 043, (+371) 2 935 41 15

e-pasts: artjoms.mahlins@daugavpils.lv

 

Henrihs Soms

Daugavpils Universitātes Latgales Pētniecības institūta direktors, as. prof.

Tālr.: (+371) 2 638 78 33

e-pasts: henrihs.soms@du.lv




Atpakaļ