Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

19-08-2011

Civiltiesiskā līguma noslēgšana par projekta „Ūdenssaimniecības attīstība Daugavpilī, III kārta” (Nr.3DP/3.5.1.1.0/11/IPIA/VARAM/007) īstenošanu


 

         

Šī gada 19.augustā, Rīgā , starp LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Daugavpils pilsētas domi un SIA „Daugavpils ūdens” tika parakstīts Civiltiesiskais līgums par projekta „Ūdenssaimniecības attīstība Daugavpilī,III kārta” īstenošanu. Projekts tiks realizēts līdz 2015.gada 1.jūnijam programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi" aktivitātes "Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība aglomerācijās ar cilvēku ekvivalentu, lielāku par 2000" ietvaros ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu.

Projekta pamatmērķis ir uzlabot ūdens un kanalizācijas pakalpojumu kvalitāti Daugavpils pilsētā atbilstoši Eiropas Savienības prasībām, lai nodrošinātu  100% Daugavpils pilsētas teritorijas, kurā tiks īstenots projekts, iedzīvotājiem to izmantošanas iespēju.

 

Realizējot minēto projektu, plānots veikt ūdensvada un kanalizācijas tīklu rekonstrukcijas un paplašināšanas pasākumu kompleksu. Pavisam ir plānots sakārtot ap 90 km cauruļvadu (t.sk. 33 km jaunu ūdensvada un 36 km kanalizācijas tīklu izbūve, galvenokārt Grīvas, Niderkūnu, Jauno Stropu, Rugeļu, Jaunbūves, Jaunās Forštadtes mikrorajonos), kā arī  izbūvēt 16 kanalizācijas sūkņu stacijas. Īpaši jāatzīmē, ka paredzēta Križu mikrorajona ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu apvienošana ar pilsētas centralizētām sistēmām.

Šo pasākumu īstenošanas rezultātā  uzlabosies dzīves kvalitāte, tiks izveidoti apstākļi teritorijas attīstībai, samazināsies ūdens zudumi, tiks atrisināta kanalizācijas sistēmas applūšanas problēma lietusgāžu laikā.

 

Projekta ietvaros ir noslēdzami vairāki iepirkuma līgumi (projektēšanai, būvniecībai un inženiertehniskai uzraudzībai), kuru izpildītāji tiks  noteikti pēc atklāto konkursu rezultātiem.

 

Projekta kopējās izmaksas (arPVN) ir 15 054 678, 92 Ls, no tām 10 331 508 Ls  finansē Eiropas Savienība, savukārt, 554 944 Ls  tiek segta no Daugavpils pašvaldības līdzekļiem.

 

 

Sīkākai informācijai:

A.Semjonovs

SIA”Daugavpils ūdens” attīstības nodaļas vadītājs

tālr.654 47815

 

_________________________________________________________________________________

 

 projektu „Ūdenssaimniecības attīstība Daugavpilī,IIIkārta” līdzfinansē Eiropas  Savienība.

 

FInansējuma saņēmējs šī projekta ietvaros ir SIA „DAUGAVPILS ŪDENS”.

 

PROJEKTA ADMINISTRATĪVās, FINANŠU UN TEHNISKās VADĪBas uzraudzību NODROŠINA lr viDES AIZSARDZĪBAS UN REĢIONĀLĀS ATTĪSTĪBAS MINISTRIJA.

 

Ieguldījums Tavā nākotnē!




Atpakaļ