Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

04-12-2014

5.decembrī Valsts policijai 96.gadadiena


 3.decembrī, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē, Daugavpilī, Komandanta ielā 7 notika svinīgais pasākums, kas veltīts Latvijas Valsts policijas 96.gadadienai. Šoreiz savu gadskārtu svinēja ēkā ar pagātnes elpu. Ar savu klātbūtni  pagodināja daudzi viesi – sadarbības partneri, bijušie darbinieki un pašvaldību pārstāvji. Daugavpils Domes vārdā policijas darbiniekus sveica Domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis.

          Svinīgo pasākums sākās ar himnas atskaņošanu, pēc kā ar klusuma brīdi pagodināja bojāgājušos kolēģus. Svētku uzrunu  klātesošiem veltīja LRP priekšnieks Juris Pastars un Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Juris Šulte, pēc kā darbiniekiem tika pasniegti apbalvojumi – Iekšlietu ministrijas un Valsts policijas Pateicības un Goda raksti.

          Svētku uzrunas un apsveikuma vārdus teica Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes priekšnieks Oļegs Jemašovs, Otrā Zemessardzes novada  komandieris Aivars Valenīks, Lietuvas policijas kolēģi – Utenas Galvenā komisariāta vadība. Tālāk sekoja apsveikuma vārdi un apbalvojumi policijas darbiniekiem no Daugavpils novada, Krāslavas novada un Dagdas novada domēm.

          Pasākuma laikā skanēja vairākas dziesmas LRP darbinieku Jāņa Varslavāna  un Liānas Pupinas izpildījumā.

 

 

A P B A L V O J U M I

 

Par augstu profesionalitāti, godprātīgu un priekšzīmīgu dienesta pienākumu izpildi un sakarā ar Latvijas Valsts policijas 96.gadadienu,-

 - Apbalvoti ar Iekšlietu ministrijas Pateicību un Iekšlietu ministrijas Goda rakstu – 20 Latgales reģiona pārvaldes (LRP) darbinieki.

 - Apbalvoti ar Valsts policijas Pateicību un Valsts policijas Goda rakstu apbalvoti – 30 LRP darbinieki;

  - II pakāpes Valsts policijas apbalvojums “Kriminālpolicijas Goda zīme” – 1 LRP darbinieks; Šo apbalvojumu darbiniekiem pasniegs 5.decembrī svinīgajā pasākumā Rīgā.

 - III pakāpes Valsts policijas apbalvojums “Kriminālpolicijas Goda zīme” – 2 LRP darbinieki; Šo apbalvojumu darbiniekiem pasniegs 5.decembrī svinīgajā pasākumā Rīgā.

 - Ar Valsts policijas krūšu nozīmi “Par cītību policijā” apbalvoti – 3 LRP darbinieki; Šo apbalvojumu darbiniekiem pasniegs 5.decembrī svinīgajā pasākumā Rīgā.

 - Apmaksātais papildatvaļinājums piešķirts – 13 LRP darbiniekiem;

 - Personīgais šaujamierocis piešķirts 1 LRP darbiniekam; Šo apbalvojumu darbiniekam pasniegs 5.decembrī svinīgajā pasākumā Rīgā.

 - Pirmstermiņa pakāpes piešķirtas 6 LRP darbiniekiem; Šo apbalvojumu darbiniekiem pasniegs 5.decembrī svinīgajā pasākumā Rīgā.

1918.gada 5.decembrī, neilgi pēc Latvijas Republikas proklamēšanas Tautas Padome pieņēma noteikumus „Pagaidu noteikumi par iekšējās apsardzes organizēšanu", kas noteica policijas izveidi, tās administratīvās varas funkcijas, pienākumus, kā arī reglamentēja citus ar policijas izveidi saistītos jautājumus. Kopš minētā normatīvā akta pieņemšanas tika uzsākts darbs pie policijas veidošanas, un 5.decembris tiek uzskatīts par policijas dibināšanas gadadienu.




Atpakaļ