Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-11-2014

Bērnu nams nodarbosies ne tikai ar sociālo rehabilitāciju, bet arī ar bērnu audzināšanu (VIDEO)


13. novembrī Daugavpils Domes deputāti nolēma izveidot jaunu iestādi – bērnunamu-patversmi „Priedīte”. Atgādināsim, ka bērnunams kā patstāvīga struktūra strādāja no 1998. gada, bet  2011. gadā tika pievienots  Sociālo lietu pārvaldei. Pieņemot lēmumu par Priedītes patstāvību Daugavpils Domes deputāti,  pirmkārt, domāja par bērnu interesēm. Daudzu iestāžu speciālisti, kuri darbojas bērnu tiesību aizsardzības jomā, rekomendēja atdalīt bērnu namu no Sociālo lietu pārvaldes, pamatojoties uz to, ka bērnu aizbildnim ir jābūt tieši bērnu namā, kur viņš var  operatīvi risināt visus jautājumus, kas saistīti ar mācību un rehabilitācijas procesiem.
Par jaunas iestādes vadītāju iecelta Ludmila Smikova – pedagoģe ar lielu darba pieredzi. Bērnu patversmē viņa strādā no 6. maija un augstu vērtē darbinieku potenciālu. Sociālā sastāvdaļa patversmes darbā, pēc Ludmilas Smikovas domām, ir ļoti svarīga, bet nevajag aizmirst arī par audzināšanas darbu. Patlaban bērnu namā strādā tikai viens sociālais pedagogs un darba slodze viņam ir ļoti liela.
Noteikti vajag atjaunot pedagoģisko sastāvdaļu bērnu nama darbā  un maksimāli saglabāt kolektīvu. Tas ir iespējams, jo šeit strādā arī darbinieki, kuriem ir gan sociālā, gan pedagoģiskā izglītība. Tas ļaus ne tikai palielināt mācību un audzināšanas procesa kontroli, bet arī nodrošināt pulciņu darbu. Vasaras laikā Priedītē tika izveidots kartinga pulciņš un tā dalībnieki jau piedalījās republikas sacensībās.
No septembra bērnu namā strādā sporta pasniedzējs ar pedagoģijas doktora grādu. Bet plānos vēl ir leļļu teātra izveidošana. Galvenais – saglabāt finansējumu šī gada līmenī.
Bērnu nama vadītāja pārliecināta, ka Priedītei  ir jābūt  atklātai, mājīgai vietai, kur ir sapratne un mīlestība.

 

 

 




Atpakaļ