Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

20-11-2014

Daugavpils ledushallei – 15! (VIDEO)


16. novembrī Daugavpils ledushallē, kā vienmēr bija daudz cilvēku, taču gaisotne bija īpaši svinīga. Šeit atzīmēja  jubileju – 15 gadus kopš Daugavpils ledushalles dibināšanas dienas. 1999. gada maijā Daugavpils pilsētas mērs Aleksejs Vidavskis un premjerministrs Vilis Krištopāns iemūrēja būves pamatos kapsulu un jau pēc 6 mēnešiem Ledushalle bija atklāta.
Uz svinīgo pasākumu bija aicināti visi, kas iniciēja halles būvniecību un īstenoja ideju dzīvē. Par pirmo direktoru kļuva Aleksandrs Sverčkauskas. Šo amatu viņš ieguva konkursa rezultātā.
Ledus arēnā notika ne tikai hokeja un daiļslidošanas čempionāti. Šeit uzstājās Latvijas un ārzemju estrādes zvaigznes  -  Prāta vētra, Bad Boys Blue, Zemfīra, Nikolajs Baskovs.
Ledushalles darbībā ir tikai viens tehnoloģiskais pārtraukums gadā. Darba atsākšanu sportisti vienmēr ļoti gaida.  Mūsu  daiļslidošanas zvaigznīte Deniss Vasiļjevs Ledushalli uzskata par savu otro māju.
Junioru pasaules čempionātā Deniss ieguva 8. vietu, bet tagad viņš gatavojas Eiropas junioru olimpiādei, kura notiks Austrijā un Pasaules Junioru čempionātam Tallinā. 
Hokeja tradīcijas Daugavpilī turpina Daugavpils komanda  «Daugavpils LDZ Cargo».
Latvijas čempionāta ietvaros mūsu komanda vinnēja Valmieras komandu 6:5 un  Liepājas komandu 5:2. Tā ir laba dāvana Ledushalles jubilejā!

 

 

 




Atpakaļ