Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

03-11-2014

Spēles “Jaunie Rīgas sargi” finālā ir divu Daugavpils ģimnāziju komandas (VIDEO)


 Lāčplēša dienai un Latvijas proklamēšanas gadadienai bija veltīta spēle „Jaunie Rīgas sargi: atceries Lāčplēšus!”, kura notika Daugavpils cietokšņa teritorijā 31. oktobrī. Spēles mērķis ir izglītot jauniešus par Latvijas vēsturi, valsts aizsardzības, drošības politikas jautājumiem. Kā arī stiprināt jauniešos un Latvijas sabiedrībā kopumā tādas būtiskas vērtības kā patriotisms un valstiskuma apziņa.
Atklājot sacensības, Daugavpils domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis atgādināja, ka mūsu cietoksnis ir militārais objekts. Savā laikā šeit atradās Zemgales divīzija, kuru vadīja ģenerāļi Rūdolfs Bangerskis, Oskars Dankers,  Žanis Bahs. Vicemērs atzīmēja , ka pašvaldība atbalstīja šo iniciatīvu. Tā varētu notikt arī pilsētas   mērogā.
Sacensībās piedalījās 20 komandas no Daugavpils, Daugavpils novada un Ilūkstes novada. Pirms sacensībām bija instruktāža. Spēles laikā dalībniekiem piedāvāja 6 uzdevumus. Bija šeit gan teorijas jautājumi, gan praktiskie uzdevumi. Organizatori apgalvo, ka visā republikā spēles uzdevumi ir vienādi, taču vietējais reljefs un laika apstākļi var būtiski uzlabot vai pasliktināt rezultātus.
Sacensību programmā bija orientēšanās, ierindas apmācības, šaušana, pirmā medicīniskā  palīdzība. Pēc organizatoru vārdiem,  visas komandas parādīja sevi no labākās puses.
Spēle noslēdzās ar 3 km skrējienu. Rezultātā 3. vietu ieguva Ilūkstes 1. vidusskolas komanda , otrā – Daugavpils valsts poļu ģimnāzijai, bet uzvarēja un saņēma galveno balvu – braucienu uz Stokholmu, Daugavpils valsts ģimnāzijas komanda „Trīs + trīs”. Bet uz finālu Siguldā brauks Poļu valsts ģimnāzijas komanda un Daugavpils valsts ģimnāzijas jaunieši. Viņiem vēl  ir laiks, lai labi sagatavotos.
Visus dalībniekus apbalvoja ar sponsoru sarūpētām dāvanām. Pašvaldības vadība cer, ka 2015. gada fināls notiks Daugavpils cietoksnī, kad pilsēta svinēs savu 740. dzimšanas dienu.

 

 

 




Atpakaļ