Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-10-2014

Biedrības „Latvijai- 100” veiktā aptauja pagarināta līdz šī gada 21. novembrim


2018. gadā tiks svinēta Latvijas Republikas proklamēšanas simtā gadadiena. Tas ir nozīmīgs datums Latvijas sarežģītajā vēsturē un lieli svētki mums visiem un katram no mums. Mūsu kultūrvide ir daudzveidīga. Daugavpilī un novadā dzīvo dažādu tautību un ticību cilvēki ar atšķirīgām interesēm un uzskatiem, tomēr šeit pastāv savstarpēja sapratne un saticība. Mūs vieno kopējā vēsture un rūpes par nākotni. Lai arī dažādi, mēs visi esam piederīgi Latvijai.

          Daugavpilī ir vajadzīga vieta, kur mēs varētu pulcēties valsts svētkos un citās nozīmīgās dienās, apliecinot cieņu un godu savai valstij. Tieši tagad, kad Latvijas tauta gatavojas valsts 100 gadu jubilejai, ir laiks rīkoties, lai Daugavpilī būtu šāda vieta un 2018. gada 18. novembrī tiktu atklāts Latvijas valsts simtgadei veltīts piemineklis, kas simbolizētu Latvijā dzīvojošo tautu vienotību un Daugavpils ieguldījumu Latvijas valstiskuma stiprināšanā. Šo ideju ir atbalstījušas visas Daugavpils Nacionālo kultūru biedrības.

          2013. gadā Daugavpils pilsētas un Daugavpils novada domes nodibināja biedrību „Latvijai – 100” ar nodomu sākt Latvijas simtgadei veltīta pieminekļa celtniecību Daugavpilī. Ir reģistrēta biedrība, izveidota biedrības valde.

          Biedrība „Latvijai -100” tagad vēršas pie Jums ar aicinājumu aktīvi iekļauties sabiedriskajā aptaujā par šādiem jautājumiem:

1.     Kādu valstisku simbolu ,Jūsuprāt, pietrūkst Daugavpils kultūrvidē?

2.     Kāda, pēc Jūsu domām, varētu būt Daugavpils un Daugavpils novada iedzīvotāju dāvana Latvijas simtgadei?

3.     Ja, Jūsuprāt, tā dāvana  varētu būt piemineklis, lūdzam aprakstīt tā atrašanās vietu, devīzi un vizuālo tēlu.

Atbildes uz jautājumiem lūdzam iesniegt līdz 2014. gada 21. novembrim Daugavpils pilsētas domes Informācijas birojā (1. stāvs), norādot savu vārdu, uzvārdu, adresi un tālruni, vai sūtīt elektroniski info@daugavpils.lv

Jūsu priekšlikumi tiks apkopoti, izvēlēti labākie un sāksies ziedojumu vākšana.

           Lūdzam visus aktīvi iesaistīties aptaujā!

Kontakti: 29461765




Atpakaļ