Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

28-10-2014

Žūrija uzsāka promenādes skiču novērtēšanu (VIDEO)


 Sabiedriskā apspriešana par Daugavas krasta promenādes skiču projektiem jau beigusies. Žūrija, kuras sastāvā ir arhitekti un būvnieki, iepazinās ar pilsētnieku un pilsētas uzņēmumu pārstāvju  viedokļiem. Piemēram, Daugavpils cietokšņa darbinieki pārliecināti, ka   Daugavas krastmalu ir jāsavieno ar mūsu pilsētas  galveno vēsturisko vietu – cietoksni. Iespējams, šeit varētu būt aizsargdambja projekta autora  Pāvela Meļnikova piemineklis. Daugavpils uzņēmumu pārstāvji pasvītroja , ka promenāde ir ne tikai gājēju zona pie Daugavas. Gribētos redzēt šeit arī sporta laukumus, piknika vietas. Citiem vārdiem, lai pilsētā būtu vēl viena aktīvās atpūtas zona. Skiču projekti tagad ir apzīmēti ar šifru, autorus mēs uzzināsim tikai tad, kad žūrija noteiks uzvarētāju. Taču tehniskā projekta sagatavošanas procesā varēs izmantot visas labās idejas un piedāvājumus.
Atgādināsim, ka promenāde sastāvēs no divām daļām. Pirmā būs pie TEC 1, otrā ir plānota iepretim cietoksnim. Abas daļas savienos celiņš, kas izbūvēts Daugavpils Universitātes jaunā korpusa rajonā. Labas idejas ir, bet kā ar līdzekļiem to realizācijai? Piemēram, Jēkabpilī izdevās labiekārtot Daugavas krastus ar Eiropas fondu palīdzību.
Promenādes projekts ir tikai viens posms atpūtas zonu labiekārtošanas programmā, kuru realizē Daugavpils Dome. Ne tikai Daugavas krasti būs labiekārtoti, rindā arī Stropu ezers. Katrā mikrorajonā būs vietas, kur varēs atpūsties kopā ar ģimeni.

 

 

 




Atpakaļ